Afbeelding
Foto: Hans Verberk

BOXTELSE HOCKEYMANNEN VERKEREN IN ZWAAR DEGRADATIEWEER

Vrouwenteam MEP pakt volle buit tegen Naarden

De vrouwen van MEP smaakten zondag weer eens het zoet van een overwinning. Hekkensluiter Naarden werd met 3-0 naar huis gestuurd. Het damesteam zit in de belangrijke fase van de competitie waarin de prijzen worden verdeeld en degradatie moet worden voorkomen. De komende weken speelt de ploeg iedere week een finale. Voor de Boxtelse hockeymannen is het alarmfase 1. Door een 4-1 nederlaag in Oss dreigt MEP af te zakken naar een bedenkelijk niveau waarop het de laatste vijftig jaar niet meer heeft geacteerd.

De noodzaak van het móeten winnen was zondag helder. Ook de verhoudingen werden snel duidelijk. Naarden was fysiek sterker en MEP technisch beter. Het eerste kwartier was duidelijk voor de Boxtelse ploeg. MEP zette Naarden vast op eigen helft, maar zonder echt gevaarlijk te worden.

Na twintig minuten brak Renée van Stekelenburg de ban. Met een fraai diagonaal schot liet zij de keeper van Naarden kansloos. Direct daarna zette Noortje Willemsen met een prachtige actie MEP op een 2-0 ruststand.

In de tweede helft hadden de Noord-Hollanders het betere van het spel, maar echte kansen kwamen er niet. Een kwartier voor tijd besliste Marleen Bordat uit een strafcorner definitief de wedstrijd: 3-0. Lenneke Schellekens schoot nog op de paal en keepster Amber Kools keek nog een strafbal naast.

MEP moet nu de lijn doortrekken. Zondag 14 april wacht het uitduel in en met Schiedam. Bij een overwinning is ook die ploeg binnen handbereik op de ranglijst. Afslag is om 12.45 uur.

STAND OVERGANGSKLASSE

Leonidas        16-36        Rood Wit        16-25

Schaerweijde        16-31        Alecto        16-20

Ring Pass        16-28        Schiedam        16-18

Voordaan        16-28        MEP        16-14

Gooische        16-26        Eindhoven        16-13        

Wageningen        16-26        Naarden        16-4

OMMEKEER

Voor de mannen van MEP is het opnieuw wachten op de grote ommekeer. Dezelfde situatie als voor de winterstop dient zich nu aan. Vijf wedstrijden op rij met lege handen. Ook in Oss waren de Boxtelaren kansloos. Na een 2-0 ruststand liepen de Ossenaren soepel uit naar 4-0. Igor Verboven redde voor MEP de eer 4-1.

Wil de Boxtelse ploeg degradatie ontlopen, dan kan zij zich nog weinig misstappen veroorloven. Er zijn nog zes wedstrijden te gaan en vanaf nu is het iedere week erop of eronder.

Zondag 14 april komt de nummer laatst Rosmalen naar Boxtel. Alleen bij winst houdt MEP enigszins de andere degradatiekandidaten in het vizier en zal een directe ontmoeting met die ploegen ook in winst moeten worden omgezet. Het worden loodzware weken! Afslag in sportpark Molenwijk is om 14.45 uur.

STAND EERSTE KLASSE

Berkel-Enschot        15-43        Geel Zwart        16-19

HOD        16-40        Concordia        16-17

Oss        16-37        Hopbel        16-17

Maastricht        16-26        Basko        16-17

Geldrop        16-20        MEP        16-13

Weert        16-20        Rosmalen        16-8

FOTO BOVEN: De vrouwen van MEP deden zondag hun plicht en versloegen tegenstander Naarden overtuigend met 3-0. Het herenteam van MEP heeft het lastig: dat verkeert momenteel in degradatiegevaar. (Foto: Hans Verberk).


TAEKWONDOKA'S GAAN NAAR WEDSTRIJD IN SCHOTLAND

Taekwondoschool Dekker heeft nieuw selectieteam

Taekwondoschool Dekker (TSD) uit Boxtel heeft een nieuw selectieteam samengesteld. De leden nemen deel aan het eerste internationale toernooi om de Choi Hong Hi memorial cup in het Schotse Motherwell.

Dit grote internationale evenement vindt plaats op 15 juni, ter nagedachtenis aan de grondlegger van taekwondo. Grandmaster Sheena Sutherland en sabum Raymond Kaczmarek organiseren het toernooi.

Het wedstrijdteam van TSD bestaat uit: coach Aaron Dekker, Areeb Abbas Ashraf, Linda Beekmans, coach/ambassadeur ITF HQ Nederland sabum Ad Dekker, Kaj van den Meulengraaf, Corné Beekmans en Tilila Marouche.

De Boxtelse equipe reist 14 juni af naar Schotland, maar eerst neemt het team, met andere leden van de taekwondoschool, zaterdag 18 mei deel aan het achttiende open Noordwest-Veluwe toernooi in Elburg.

FOTO LINKS: Het selectieteam van Taekwondoschool Dekker is volop in training voor de bijzondere wedstrijd in Schotland. (Foto: eigen collectie).

Kort Nieuws

Heemkundelezing

Boxtelaar Ruud van Nooijen verzorgt vanavond, donderdag 11 april een lezing over fotografie voor heemkundevereniging Den Hogert in Gemonde. De presentatie vindt plaats vanaf 19.30 uur in gildeaccommodatie Datmunda aan de Kaal Hoefsteeg 1 in sportpark De Laat.

Rommelmarkt

Buurtvereniging De Mijlpaal in Lennisheuvel houdt zondag 14 april van 10.00 tot 13.00 uur haar jaarlijkse rommelmarkt. Tijdens het evenement is de Mijlstraat tussen de kruising Lennisheuvel en de Armehoefstraat gedeeltelijk afgesloten. Meer informatie: secretaris@buurtverenigingdemijlpaal.nl.

Alzheimer Café

Huisartsen en hun contact met dementerende cliënten. Maandag 15 april staat dit onderwerp centraal tijdens een bijeenkomst van het Alzheimer Café in restaurant-zaal De Nachtegaal aan de Boxtelseweg 15 in Schijndel. De activiteit begint om 19.30 uur, de zaal is vanaf 19.00 geopend. Toegang is gratis.

btrhdr