MIDDENMOTER ESSCHE BOYS WINT WEER OP VREEMDE BODEM

Esch stoot koploper van troon

Na twee nederlagen op rij wist Essche Boys zondag weer te winnen. En dat nog wel in het hol van de leeuw bij koploper Ollandia. De thuisploeg moest winnen in de race voor de eerste plek, maar ging uiteindelijk ten onder. Essche Boys maakt door de overwinning nog volop kans op plaats vier.

Zoals verwacht begon het duel in Olland met veldoverwicht voor de thuisploeg. Tot grote kansen leidde dat echter niet. Essche Boys wachtte rustig af wat Ollandia van plan was en probeerde zelf ook mee te voetballen.

Na tien minuten namen de gasten de regie over en wonnen vrijwel elk duel. Dat zorgde ervoor dat de tegenstander gedwongen werd om te verdedigen. Essche Boys was steeds dreigend, maar creëerde in eerste instantie geen grote kansen.

ENERVEREND

Robin van Beek doorbrak die ban en was tot twee keer toe dicht bij een voorsprong. De vrije trap ging maar net naast en de ingestudeerde cornervariant kwam, tot opluchting van Ollandia, op de lat. Niet veel later was het de thuisploeg die bijna de openingstreffer binnenschoot. Keeper Bart Spooren en Rudi van Gemert wisten redding te brengen en hun team te behoeden voor een achterstand.

Hierna nam Essche Boys het heft weer in eigen handen en kwam nog tot enkele prima kansen via Luuk Wolfs (naast), Tim van Velthoven (redding keeper na harde vrije trap) en Van Beek (voorlangs). Tot grote opluchting van Ollandia floot de scheidsrechter na een enerverende eerste helft voor de theepauze met een tussenstand van 0-0.

GOEDE ORGANISATIE

Na de rust ging Ollandia op zoek naar de broodnodige goal. Maar de gevaarlijke corners en vrije trappen werden steeds verwerkt door goed georganiseerde defensie van Essche Boys. In de 55e minuut gebeurde er plots van alles in het strafschopgebied van de gasten. Via een corner kon de spits van Ollandia de bal vrij inkoppen, maar Spooren voorkwam met een fantastische redding een doelpunt. Vervolgens ontstond er een scrimmage in de Essche zestien meter. Wederom brachten de keeper en enkele verdedigers uitkomst door de vele schoten van de gastheren te blokken.

In de daarop volgende counter van Essche Boys beloonde Van Beek zijn ploeg eindelijk. Hij slalomde prachtig door de Ollandse defensie en schoot van buiten de zestien meter de bal vlak langs de keeper tegen de touwen: 0-1.

De thuisploeg ging op zoek naar de gelijkmaker, maar werd niet meer zo gevaarlijk. Essche Boys was in de omschakeling dreigender, duels werden gewonnen en de ploeg bleef vooruit voetballen.

Alleen de corners van de tegenstander vormden nog een bedreiging, maar de Essche defensie deed hier haar werk. Na 93 minuten floot de scheidsrechter af en zorgde zodoende voor een verdiende overwinning voor Essche Boys, dat goed als een team speelde.

Zondag 14 april speelt de ploeg in eigen huis tegen Gloria UC. Deze wedstrijd begint om 14.00 uur.

FOTO BOVEN: Robin van Beek aan de bal voor Essche Boys. Hij bezorgde zijn elftal thuis de overwinning op koploper Ollandia. (Foto: Hans Verberk).

RECREATIEF TAFELTENNIS

Het lijkt erop dat de spanning te veel wordt voor aanvoerder Wim van Aarle en zijn team De Horntreffers. In de strijd om het kampioenschap van de Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie (BRTC) won de ploeg maandag slechts met 6-4 van hekkensluiter De Dommel en verzuimde daarmee afstand te nemen van concurrent Taverbo-Sabo 4. Beide ploegen gaan nu met een gelijk aantal punten aan kop.

Ad de Man (De Dommel) was in de eerste partij in de beslissende vijfde game te sterk voor Van Aarle. Pieter van Boxtel en Hans van Weert zetten tegen Wim Jansen en Piet Wouters De Horntreffers op een 2-1 voorsprong. Het dubbelspel tussen De Man/Wouters en Van Aarle/Van Weert was echter weer voor De Dommel. Van Boxtel en Van Weert wonnen ook hun twee andere enkelspelen, maar Van Aarle tweemaal. De Horntreffers won met het kleinst mogelijke verschil en behaalde zo evenveel punten Taverbo-Sabo 4. Komende week valt de beslissing over het kampioenschap.

De Firma Fotografie won in de tafeltennishal van Taverbo aan de Voetboog met 7-3 ruim van Rotsvast, maar blijft op de vijfde plaats staan. Beide teams strijden samen met Taverbo-Sabo 1 nog wel om de derde plaats op de ranglijst.

Standenlijst per 8 april: De Horntreffers 102; Taverbo-Sabo 4 102; Taverbo-Sabo 1 90; Rotsvast 87; Firma Fotografie 85; Taverbo-Sabo 3 66; Taverbo-Sabo 2 56; Grand Café Rembrandt 46; De Dommel 45 punten.