Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Palmpasen-stoet trekt van Molenpad naar gemeentehuis

De palmpaasoptocht in Boxtel is een traditie die decennia teruggaat. Op de zondag vóór Pasen, dit jaar op 14 april, vindt alweer de 59e editie plaats. De organisatie is in handen van evenementenstichting Boxtel Vooruit. De stoet vertrekt om 12.00 uur bij residentie De Dommel aan het Molenpad.

Voorafgaand aan de wandeling krijgen alle kinderen met een palmpaasstok een lotje. De stoet trekt onder muzikale begeleiding naar het gemeentehuis aan de Markt, waar interim burgemeester Fons Naterop de traditionele lentegroet in ontvangst neemt. Onderweg zingen deelnemers het lied Pallem Pallem Pasen. De tekst daarvan is te vinden op de website www.boxtel-vooruit.nl.

Aan het eind van de optocht trakteert de burgemeester de kinderen op een chocolade-ei. Bovendien verricht hij de trekking van de loterij en reikt hij de prijzen uit. In de stoet huppelen paashazen mee, zij wijzen de mooiste palmpaasstok aan. Tijdens het evenement is er aandacht voor Scouting Boxtel waarvan de vrijwilligers in het zonnetje worden gezet.


DKA blikt terug op Songfestival

In de aanloop naar het Eurovisie Songfestival vindt vrijdag 26 april vanaf 19.30 uur in Bonne Vie, de ontmoetingsruimte van De Kleine Aarde, een terugblik plaats op de 63 jaar dat dit liedjesfestijn bestaat. Tijdens deze avond klinken de mooiste songfestivalnummers. De entree is gratis.

De bookmakers voorspellen een hoge notering voor Duncan Laurence. De Boxtelse producer Wouter Hardy werkte met Laurence aan zijn songfestivallied. Dit nummer ontbreekt 26 april uiteraard niet. Ook tijdens de finale van het songfestival op 18 mei prijkt in De Kleine Aarde een videoscherm zodat liefhebbers samen naar de show kunnen kijken.


Theaterklas JRL

De 28 scholieren van de Theaterklas van het Jacob-Roelandslyceum brengen vandaag en morgen, donderdag 11 en vrijdag 12 april de voorstelling Stranger Things op de planken. Beide optredens in de aula van de school aan de Grote Beemd 3 beginnen om 19.30 uur. Alleen voor vanavond zijn nog kaartjes à 3,50 euro verkrijgbaar via www.theaterklas-jrl.nl.