Kano-seizoen Rondje Boxtel start eind april

Het vaarseizoen bij kanovereniging De Pagaai opent in het weekend van zaterdag 27 en zondag 28 april. Vanaf dat weekend kan weer worden ingeschreven voor het 'Rondje Boxtel'.

De afgelopen weken hebben de vrijwilligers van De Pagaai alle kano's, het clubhuis en de tuin van de vereniging klaargestoomd voor het nieuwe seizoen. Rondje Boxtel kan daardoor over enkele weken weer van start.

SCHOTSE HOOGLANDER

De route van circa negen kilometer, die afgelegd kan worden in zo'n tweeënhalf uur, voert deelnemers langs plekken als kasteel Stapelen, het centrum, de befaamde glijgoot van 35 meter lang, het oude slachthuis, Heerewaerde, de Geitenwei en allerlei andere mooie plekjes van Boxtel. Daarnaast komen vaarders allerlei dieren tegen: zwanen, eenden, waterhoentjes, zelfs een Schotse Hooglander behoort tot de mogelijkheden.

De kanotocht is te maken op zaterdagen en zondagen tussen 10.00 uur en 13.00 uur. Vertrekpunt is het clubgebouw van De Pagaai aan de Voetboog 7. Kosten bedragen zeven euro per persoon. Groepen moeten een afspraak maken, ook als ze doordeweeks willen varen. Meer informatie via telefoonnummer 06-20 08 29 82 (na 18.00 uur) of e-mail: contact@depagaai.nl.


Junior Marvel pakt brons op de achthonderd meter

Mike van den Braak van atletiekvereniging Marvel pakte direct brons tijdens de eerste competitiewedstrijd voor C- en D-junioren van dit seizoen. Ook trad de club aan met diverse atleten die voor de eerste keer meededen.

Bij de D-junioren namen zes jeugdlopers voor de eerste keer deel aan een wedstrijd. Drie van hen liepen de zestig meter horden, die zij allemaal voltooiden. Gezien het technisch lastige onderdeel is voor een eerste maal heel aankomen al een prestatie op zich. ,,We zijn niet gevallen!", riep het drietal in koor.

De beste prestatie kwam van C-junior Van den Braak die op de achthonderd meter een derde plaats opeiste. Binnen het deelnemersveld haalden liefst 34 atleten persoonlijke records.