Afbeelding
Foto: Hans Verberk

DRIE VAN VIER LIBRETEAMS VERLIEZEN

Driebanden-grootteam van 't Ivoor naar finale

Het einde van de biljartcompetitie nadert en daar zijn sommige teams van 't Ivoor wel aan toe. Drie van de vier libreteams in de avondcompetitie kregen deze week de volle dertig punten tegen. 't Ivoor 4 behaalde juist de volle winst.

't Ivoor 1 kreeg met 18-30 zwaar klop van kampioen De Hazelaar 5. Het tweede team onderging bijna hetzelfde lot maar kon door de winst van Ad van Os nog enigszins met opgeheven hoofd huiswaarts: 25-30. 't Ivoor 3 ging met 18-30 kopje onder in Heeswijk.

Het vierde team is bezig aan een prima slot van de competitie. De Boxtelaren wonnen met 30-28 van het Het Wapen van Eerschot 3. Fons van Loon, Willem Witte en Theodoor van Leeuwen lieten winstpartijen aantekenen.

Het driebanden-kleinteam verloor van Pas Buiten 2 met 20-29. Henk Goettsch redde de eer voor 't Ivoor. Het driebanden-grootteam nam definitief de eerste plaats in door winst op Rio Bar 3. Hiermee plaatste het zich voor de districtsfinale tegen Rio Bar 1. Die bestaat uit twee wedstrijden. De thuiswedstrijd is op maandag 15 april, de return op woensdag 23 april in Vught. Emanuel Coort en Cees van Eindhoven wonnen hun partij terwijl Huub Wilkowski verloor van Quint Burg.

In de dagcompetitie driebanden-klein verloor 't Ivoor 7 van Nal 8 met 30-21. Het achtste verloor van D'n Brouwer 1 met 25-28. André Vissers won zijn partij. 't Ivoor 9 legde het met 21-26 af tegen De Hazelaar 5 ondanks winstpartijen van Richard van Pierlo en Vissers. René de Windt kwam niet verder dan een punt.

EREDIVISIE

Het eredivisieteam speelde met 4-4 gelijk tegen A1 Biljarts. Jack van Peer en Marc Roofthooft wonnen hun partijen. Van Peer deed dat met een moyenne van 1,379 tegen Martien van der Spoel en Roofthooft speelde een moyenne van 1,739 tegen Kay de Zwart. In die partij maakte hij een serie van twaalf caramboles. Richard Berkelmans en Wilkowski moesten hun meerdere erkennen in Addy Wienk en Birol Uymaz. Er resteren nog twee wedstrijden: zaterdag 20 april thuis tegen Team Eekhoorn en zondag 21 april uit tegen Aardexpress te Uden. Beide beginnen om 13.00 uur.

FOTO BOVEN: Jack van Peer van het eredivisieteam van 't Ivoor concentreert zich op zijn stoot tijdens de wedstrijd tegen A1 Biljarts uit Eerbeek. Op de achtergrond loopt Marc Roofthooft met zijn keu in zijn hand. (Foto: Hans Verberk).


PLAY OFFS ZIJN NOG NIET 'IN THE POCKET'

Liempdse biljarters raken op stoom in eigen huis

Het kaderteam van 't Wapen van Liempde/Regiobank deed vorige week goede zaken in de strijd om een plekje in de play-offs. Met een overwinning in dienstencentrum De Kloosterhof op De Hazelaar 2 uit Rosmalen kwam die volgende ronde weer een stap dichterbij.

Ton Rovers had geen kind aan zijn tegenstander en won gemakkelijk in tien beurten. Ook Harm van de Laar gaf in zijn duel geen krimp en kwam ook na tien beurten als winnaar uit de bus. Henry van Dijk en zijn opponent speelden een matige partij die veel extra beurten kostte. Van Dijk maakte nog een prima serie van zeventig, waarna iedereen dacht dat dit genoeg zou zijn. De tegenstander dacht daar echter anders over, maakte kort daarna een serie van 77 en trok de winst alsnog naar zich toe.

Martien van den Tillaart kreeg het zwaar te verduren in zijn wedstrijd. De sterke tegenstander moest maar liefst driehonderd caramboles maken om de stand gelijk te trekken en wist er in zijn twee laatste beurten 180 te produceren.

Procentueel gezien waren de Liempdse biljarters beter en dus bleef de winst in eigen huis. Omdat nog drie teams kans maken op de play-offs, is ieder punt belangrijk. Er is nog een laatste uitwedstrijd tegen de directe concurrent, 't Centrum uit Loon op Zand.

LIBRE

Het eerste libreteam speelde ook tegen Rosmalen, maar dan in het hol van de leeuw. Ze wist daar echter wel te winnen, ondanks de eerste verliespartij van Leo van Erp. Hij wist nog wel negen punten binnen te slepen. Peter van Lierop scoorde vervolgens zijn negentig caramboles in elf beurten. Een recordscore voor dit seizoen. Kopman Leo van Hastenberg was in vorm en tikte tweehonderd caramboles in dertien beurten bijeen, wat hem een gemiddelde van 15,38 en een hoogste serie van 59 opleverde.

Het tweede libreteam van Liempde verloor van De Straat 1 uit Ammerzoden. Theo de Beer wist zijn wedstrijd nog wel winnend af te sluiten.

't Wapen van Liempde/Regiobank 3 liep tegen een kleine nederlaag aan, maar voert nog steeds de ranglijst aan. De tegenstander van dit derde team was uitermate gemotiveerd om de winst te behalen. Alle drie de spelers verloren met slechts een klein verschil. Met nog een laatste wedstrijd voor de boeg hebben de Liempdse biljarters zeven punten voorsprong op 't Ivoor 2 uit Boxtel.

Liempde

Boulen bij gilde

Het Liempdse gilde Sint-Antonius Abt start dinsdag 16 april met wekelijkse jeu-de-boulesavonden op haar clubterrein Antonius Bleek aan de Oude Dijk. Belangstellenden zijn iedere dinsdag om 19.00 uur welkom. Deelname is gratis.

Trainingen DVG

DVG houdt op de woensdagen 17 en 24 april én 15 mei in sportpark De Roode Bleek gratis vrije jeugdtrainingen. Zowel jongens (4 tot en met 8 jaar) als meisjes (4 tot en met 9 jaar) kunnen tussen 14.00 tot 15.00 uur meedoen. Aanmelden kan via www.dvgliempde.nl of e-mail: keesvoets@home.nl.