DVG ZEVEN WEDSTRIJDEN ONGESLAGEN

Eenvoudige middag voor de Liempdse voetballers

Inmiddels heeft DVG in de competitie al twintig wedstrijden gespeeld, toch vond zondag de eerste ontmoeting met Vorstenbosch plaats. De Liempdse ploeg won de uitwedstrijd vrij gemakkelijk en met name de tweede helft was plichtmatig. Het team is inmiddels al zeven wedstrijden op rij ongeslagen.

Al in de eerste minuut creëerde DVG een kans. Een voorzet van Wilco Voets werd slecht geraakt door Bas van Houtum waardoor de Vorstenbossche keeper kon redden. Niet voor het laatst in deze wedstrijd: hij zou veelvuldig aan het werk worden gezet.

Na vijf minuten capituleerde de doelman van de thuisploeg. Na een hoekschop kwam de bal bij Bas Smulders die met een mooi schot DVG op voorsprong zette: 0-1. Na een kwartiertje was er een kansje voor de gasteren: Peter Versantvoorts terugspeelbal was aan de korte kant. Gelukkig ruimde doelman Raymon Strik op tijd op.

Iets later viel de bal plotseling achter de verdediging van DVG en de uitgekomen Liempdse goalie had een beetje geluk: de bal ging over hem heen, maar ook naast het lege doel.

MOOI BOOGBALLETJE

Vorstenbosche Boys nam het initiatief daarna over. Slordig balverlies aan Liempdse zijde leidde een nieuwe kans in, maar scoren was nog iets te veel gevraagd. Na een halfuurtje scoorden de gastheren dan toch de gelijkmaker. Een uittrap van de Vorstenbossche sluitpost werd verkeerd beoordeeld door Versantvoort en zijn tegenstander was weg met de bal. Die gaf een goede voorzet op zijn ploeggenoot: 1-1.

In die fase was het een terechte stand, maar DVG leek in een soort min/max-modus te voetballen: minimale inspanning voor een maximaal resultaat. Daan Voets zette zijn ploeg weer op voorsprong: hij ging van achteruit mee naar voren en werd perfect vrijgespeeld. Met een mooi boogballetje maakte hij de 1-2. Net voor rust werd het ook nog 1-3. De Liempdse verdediging ruimde een bal op, Van Houtum ging daar achter aan en bij een hoge stuit was hij slimmer dan de tegenstander. Met een lobje verschalkte hij vervolgens de keeper voor de derde keer.

SAAI

De tweede helft was ronduit saai. Vorstenbosch kon het gemis van drie basisspelers niet compenseren, DVG gooide met een vierde treffer de wedstrijd definitief in het slot. Dankzij de Vorstenbossche keeper en soms ook gemakzucht aan Liempdse zijde, werd er niet meer gescoord. Eindstand: 1-4

DVG speelt zondag 14 april thuis tegen Herpinia, samen met Cito uit Oss de rode lantaarndrager. Na twee overwinningen op rij is de club uit Herpen echter niet te onderschatten.

Het tweede elftal van DVG kreeg eindelijk loon naar werken in de uitwedstrijd tegen koploper Boskant. Na een 2-0 achterstand werd het gelijk en kort voor tijd werd ook nog de overwinning uit het vuur gesleept: 2-3. De Liempdse vrouwen verloren met het kleinst mogelijk verschil tegen uit tegen Oss '20: 1-0.