Afbeelding
Foto: Jouk Oosterhof

PREVIEW THEATERSEIZOEN 2019-2020 OP WOENSDAG 22 MEI

Podium Boxtel strikt Henry van Loon

Henry van Loon komt naar Podium Boxtel. De populaire cabaretier - ook bekend als conciërge Volkert in tv-serie De Luizenmoeder - staat er donderdag 17 oktober met de veelgeprezen voorstelling 'Onze Henry' op de bühne van de theaterzaal aan de Burgakker. De kaartverkoop begint tijdens de preview van het nieuwe theaterseizoen op woensdag 22 mei.

Het bestuur van Podium Boxtel legt momenteel de laatste hand aan het programma 2019-2020. Dat bestaat opnieuw uit professionele- en amateurvoorstellingen. Het complete aanbod wordt tijdens de preview onthuld.

BEJUBELDE SHOW

Een van de grote namen is Henry van Loon (Oirschot, 1982). De cabaretier brak door tijdens zijn deelname aan de Comedytrain Theatertour, waarin hij in drie minuten een hilarische persiflage maakte op tv-programma De Wereld Draait Door. Hij staat sinds 2011 met een eigen show in de theaters en oogstte louter lof met zijn programma's De Henry van Loon Entertainment Show, Electropis, Sluimer en Sleutelmoment. Met die laatstgenoemde voorstelling was eerder al te zien in Boxtel.

Het daverende succes van zijn vijfde show Onze Henry maakt dat de cabaretier ook volgend seizoen terugkeert in de theaters. Het is een bejubelde voorstelling die een sterk persoonlijk karakter heeft en gaat over het verlies van zijn moeder.

Onze Henry zoomt in op de Brabantse roots van de kleinkunstenaar met ontroerende liedjes en even knettergekke als gemoedelijke bespiegelingen. 'Henry van Loon wisselt maffe verhalen en treffende imitaties af met liefdevolle verhalen over zijn ouders', schreef de Volkskrant. NRC Handelsblad: 'Stoere praat en oprecht verdriet zijn in balans'.

KAARTVERKOOP

De kaartverkoop voor de voorstelling van Henry van Loon in Podium Boxtel start woensdag 22 mei tijdens de preview. Vanaf 20.15 uur wordt in het theater aan de Burgakker het programma voor het seizoen 2019-2020 gepresenteerd. Dan kunnen bezoekers kaarten bestellen voor alle voorstellingen. Bestelformulieren worden met voorrang behandeld. Daags na de preview, donderdag 23 mei, start de online kaartverkoop via www.podiumboxtel.nl.

Toegangskaarten voor de preview kosten vijf euro (inclusief pauzedrankje) en zijn verkrijgbaar via de www.podiumboxtel.nl en bij de vaste voorverkoopadressen: Hebbes (Markt), Marimba (Van Beekstraat) en Jumbo (Oosterhof) in Boxtel en drogisterij Bewust Beter in Liempde.

FOTO BOVEN: Cabaretier Henry van Loon, geboren in Oirschot, staat donderdag 17 oktober in Podium Boxtel met zijn vijfde soloprogramma: 'Onze Henry'. (Foto: Jouk Oosterhof).