Afbeelding
Foto:

WERKLIEDEN BOREN TOT TWEEMAAL TOE WATERLEIDING KAPOT

Gat in de Markt om lekken te dichten

De Boxtelse Markt veranderde dinsdagmiddag in een vijver. Tijdens het boren van gaten voor parasols werd een waterleiding geraakt voor de deur van café 't Hart van Boxtel. Gisteren boorden werklieden opnieuw een leiding kapot, toen voor café Becoloth aan de Rozemarijnstraat.

,,Valt nog niet mee, een hottub voor ondernemers aanleggen", grapte uitbater William van Dinther. Voor zijn café gaapte dinsdag een gat waarin een monteur van BrabantWater bezig was de schade te herstellen. ,,We wisten de leidingen te liggen", aldus een medewerker van het bedrijf dat de parasols plaatst. ,,Maar de boor stuitte op verharding en schoot de verkeerde kant op."

Bij Wijnhandel Van Uden aan de Kruisstraat ontstond schade. ,,Het water stond in de zaak zo'n zeven centimeter hoog", vertelt eigenaresse Marie-José Felix. ,,Alles is van zijn plek geweest om de boel schoon en droog te kunnen maken."

Woensdag was het weer raak. Voor de deur van café Becoloth aan de Rozemarijnstraat werd het waterleidingstelsel geraakt. BrabantWater heeft de buis hersteld. Een gespecialiseerd bedrijf maakte de goten schoon. Die waren volgelopen met zand.

FOTO BOVEN: Een monteur repareerde dinsdagmiddag een waterleiding nabij het terras van café 't Hart van Boxtel. (Foto: Jan Hermens).