Het Eindhovens flamencoduo Encuentros brengt de passionele Spaanse dans op de bühne. (Foto: Bert Pijpers).
Het Eindhovens flamencoduo Encuentros brengt de passionele Spaanse dans op de bühne. (Foto: Bert Pijpers).

ORKEST HOUDT MEDITERRAANS CONCERT 'TAPAS Y MAS'

Gildenbondsharmonie in Spaanse sferen

BERT PIJPERS

Spaanse tapas, een flamenco-optreden en een Boxtels orkest dat mediterrane klanken liet horen. De thema-avond 'Tapas Y Mas' van de Gildenbondsharmonie, zaterdagavond in de Tijberzaal van het Baanderherencollege, was een groot succes. Er liggen zelfs al diverse ideeën voor een vervolg...

De Gildenbondsharmonie omarmde de Spaanse sfeer helemaal: de zaal straalde van de rode en gele versiering en posters van Spaanse stranden maakten de aankleding compleet. Het publiek werd onderhouden met tapas, die de leden zelf gemaakt hadden. Ook luisterde het naar de Boxtelse muzikanten en keek het naar het Eindhovens flamenco-duo Encuentros.

SEVILLA

Door de late afzegging van een gastorkest, maakte Encuentros het programma op het laatste moment compleet. Het was te merken dat gitarist Tijn van de Sanden en danseres Jessica Achten elkaar leerden kennen tijdens hun studie in Sevilla, het hart van de gepassioneerde dans. Begeleid door passende gitaarmuziek bewoog Achten gracieus, verleidelijk of vurig, waarbij het getik van haar voetenwerk aansloot bij de klanken van het snaarinstrument.

DIVERS

De Boxtelse muzikanten brachten een gevarieerd repertoire, dat liep van een speelse ouverture naar de Symphonie Iberique van Lancen. Het modernere Entornos van Amando Blanquer maakte behoorlijk indruk. Natuurlijk ontbrak ook een welluidende paso-doble niet en de afsluiting met het grappige La Mosca, waarbij het orkest een vlieg probeerde te vangen die een snurker wakker hield, ontlokte het nodige enthousiasme.


Museum Vekemans

Museum Vekemans aan de Stationsstraat doet mee aan de Nationale Museumweek. Vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 april worden tal van activiteiten gehouden. Zo mogen kinderen zich verkleden in nostalgische kleding en is er een middag met muziek en poëzie. Meer informatie: www.museumvekemans.nl.