Afbeelding
Foto: Winkeliersvereniging Oosterhof

Meiden kijken mee in technische 'mannenwereld'

Techniek is ook geschikt voor meisjes. Die boodschap draagt Girlsday uit. Donderdag 11 april zetten verschillende bèta-, technische en ICT-bedrijven de deuren open om meiden te laten zien dat de sector ook voor hen toegankelijk is. Aventics aan de Mijlstraat in Boxtel doet ook nu weer mee en gaat met de jonge bezoekers een confetti-kanon bouwen.

Tijdens deze zevende editie komt een vijftiental meiden van kinderopvang Humanitas uit Boxtel naar Aventics, een fabrikant van pneumatische systemen. De groep leert hier onder meer over de kracht van luchtdruk en mag zelf aan de slag in de werkplaats. Daarnaast krijgen de kinderen een presentatie van distributiemanager Stephanie Prinsenberg en Jacqueline Haans. De medewerkers vertellen hoe het is om als vrouw in een mannenwereld en een technische omgeving te werken.

Girlsday is een initiatief van VHTO, het landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek en wordt samen georganiseerd met het ministerie van OC&W en TechniekTalent.nu.


TV voor winnaar van prijsexplosie winkels Oosterhof

In het Boxtelse winkelcentrum Oosterhof vond zaterdag de maandelijkse Prijsexplosie plaats. Opnieuw werden cadeaus uitgedeeld onder tien klanten die in maart hun kassabon met naam en adres in een van de verzameltonnen deponeerden. De hoofdprijs, een Philips smart-tv werd gewonnen door familie Van de Camp.

De overige prijswinnaars kregen een waardebon uitgereikt door Hans van Erp, voorzitter van de winkeliersvereniging én eigenaar van Dierenspeciaalzaak Boxtel. Hij werd daarbij geassisteerd door Marc van den Biggelaar (DA Drogisterij). De volgende klanten namen hun prijs in ontvangst: familie Quevedo, familie Van Oorschot, familie Van Bussel, meneer Van Thiel, familie Donkers, familie Van de Biggelaar, familie Joosten, meneer Steenbakkers en familie Van Eekelen. Vanaf 15 april staan de Prijsexplosie-tonnen opnieuw opgesteld. (Foto onder: winkeliersvereniging Oosterhof).