Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

VOLLEYBALTOERNOOI VIERT TIENJARIG JUBILEUM MET MAAN

Grote namen naar Beach Break

LINDA VAN DE WIEL

Dijkhuizen Beach Break & MSB Beachvolleybaltoernooi viert deze zomer haar tweede lustrum. In het weekend van 28, 29 en 30 juni vindt op het terrein van recreatieplas De Langspier de tiende editie van het Boxtelse evenement plaats. Medeorganisator en kartrekker Jip van Krieken onthult het programma vol grote artiesten en deejays.

,,Ik ben heel trots op de artiesten die we hebben gestrikt. Vrijdagavond komen Maan, de Italiaanse Queen-coverband The Vipers en coverband Baby Blue uit Schijndel", stelt Van Krieken. Zaterdagavond staat in het teken van deejays. Dit zijn de Boxtelaar Gentle Mel, Team Rush Hour, Puinhoop Kollektiv, De Lievelings Dj's van je Zusje, Aap uit de Mouw én het in Boxtel bekende dj-collectief Buren van de Brandweer."

Het terrein van De Langspier wordt opgesierd met een grote festivaltent. ,,Vorig jaar hadden we supermooi weer en dit droeg bij aan het succes van Beach Break. Maar er is geen garantie dat de zon ook dit jaar schijnt. Vandaar een tent", aldus Van Krieken. ,,Die heeft vele voordelen: als het regent, staan bezoekers droog, als het warm is, staan ze niet in de volle zon. En het podium kan veel vetter worden uitgelicht, omdat het op alle momenten van de dag donker is."

Van Krieken is heel blij dat 'zijn' Beach Break voor het tweede achtereenvolgende jaar bij de Boxtelse recreatieplas plaatsvindt. ,,De Langspier is voor ons evenement de perfecte thuisbasis. We hebben na de vorige editie uitgebreid geëvalueerd. Het plaatsen van de festivaltent vloeide daar uit voort. Daarnaast heeft het toernooi op zaterdag en zondag een eigen ingang. Dat is voor zowel De Langspier als voor ons als organisatie handiger."

Ook dit jaar kunnen weer tachtig volleybalteams deelnemen aan Beach Break. ,,De inschrijving via de website (www.beachbreakboxtel.nl - red.) start binnenkort. Houd deze én de Facebookpagina in de gaten voor meer informatie. Hier kunnen belangstellenden zich ook aanmelden als vrijwilliger voor het helpen bij opbouwen en afbreken, versieren en barwerkzaamheden."

FOTO ONDER: Naast het muzikale geweld van bekende artiesten, staat ook volleyballen centraal tijdens de tiende editie van Beach Break. (Foto: Gerard Schalkx, 2018).