Afbeelding
Foto: Popkoor JukeBox

Sint-Joseph blikt terug in laatste uitgave magazine

Alle huurders van woonstichting Sint-Joseph hebben deze week de laatste uitgave van het magazine Joseph ontvangen. Hierin wordt onder meer teruggeblikt op het honderdjarig bestaan.

Vanwege de fusie met woningstichting Kleine Meierij in Rosmalen neemt Sint-Joseph afscheid van haar naam en van het magazine. Er komt in juni of juli wel een vervolg als beide partijen samen zijn gegaan, laat de huurdersorganisatie weten. De plannen hiervoor zijn al in ontwikkeling.

SPIEGELTENT

In het magazine staan verhalen en interviews met honderdjarige huurders, vrijwilligers die al jaren voor Sint-Joseph werken en is er een uitklapbare tijdlijn over het ontstaan en de ontwikkeling van de woonstichting. Tevens maakt zij het jubileum-programma voor de spiegeltent bekend. Er is onder meer een interactieve theatervoorstelling voor huurders, bewonerscommissies en vrijwilligers, een pubquiz over het honderdjarig bestaan en er zijn workshops hiphop, breakdance en percussie voor kinderen.

Huurders kunnen daarnaast via een bon in het blad vrijdag 12 en zaterdag 13 april een gratis appeltaart ophalen bij bakkerij De Leijer of bij de Sint-Josephkraam op de weekmarkt in Boxtel.


Demente ouderen Liduina krijgen nieuwe materialen

Popkoor JukeBox hield in december een benefietavond voor ouderen met dementie in Boxtelse verpleeghuizen. In Liduina zijn de opgehaalde gelden al goed besteed.

Met het geld van de zangroep kocht het verzorgingshuis materialen die contactclowns, zogenaamde, MiMakkers kunnen gebruiken. Er werden onder andere handpoppen, mp3-spelers en een muziekkussen gekocht van de opbrengsten.

FOTO ONDER: Van links naar rechts: Joyce Sterks (MiMakker Philou), Lucie Hoevenaars, Lies Heerkens en Gerda Bakker (alle drie van JukeBox) en Barbara Wijnand (Liduina).