Afbeelding
Foto:

HENK VAN DE VEN IN ONLINE DATINGSHOW

Boxtelse trucker zoekt leuke vlam met humor

MARIËLLE WIJFFELAARS

Het televisieprogramma Boer zoekt Vrouw, waarin boeren een leuke partner zoeken, heeft met presentatrice Yvon Jaspers al Boxtelse invloeden. Maar ook het nieuwste online AD-datingprogramma Trucker zoekt Vlam heeft een lokale link. De Boxtelse trucker Henk van de Ven (47) hoopt zo een gezellige vrouw te ontmoeten.

Het was dochter Deveny die haar vader wees op het programma en hem overhaalde zich aan te melden. ,,Ik vond dat het niks voor mij was, maar uiteindelijk ging ik overstag. Ik heb immers niets te verliezen, het is juist wel geinig", vertelt Van de Ven. In het online programma stellen acht truckers zich in een filmpje voor. De vijf deelnemers die daarna de meeste aanmeldingen krijgen, mogen met een aantal dames gaan speeddaten.

SAMEN LACHEN

Het filmpje van de Boxtelse trucker is al vele malen bekeken én gedeeld via social media. Ook heeft een aantal vrouwen hem al zelf benaderd. ,,Daar zaten echt leuke dames bij", zegt Van de Ven lachend. ,,Ik hoop dat zij zich ook aanmelden bij het programma. En zo niet, dan houd ik er in ieder geval wat leuke contacten aan over. Ik begrijp ook wel dat de vrouwen het spannend vinden om zich aan te melden, zij maken immers kans om afgewezen te worden. Ik denk ook dat jeugdige truckers meer kans hebben om door te gaan; jongeren schrijven misschien sneller."

Van de Ven is inmiddels een paar jaar gescheiden en zou graag een leuke vrouw ontmoeten. Maar dan wél graag eentje met een eigen leven. ,,Ik wil niet iemand die de hele dag thuis op mij zit te wachten", meldt de Boxtelaar. ,,Doordeweeks ben ik veel weg voor mijn werk en ook in het weekend heb ik hobby's. Ze moet dus zelfstandig zijn." En wat ziet hij verder graag in zijn toekomstige vlam? ,,Ze moet zo tussen 37 en 45 jaar oud zijn en gevoel voor humor hebben. Ik voer ook graag een serieus gesprek, maar we moeten zeker ook samen kunnen lachen." Ook wil hij graag dat zijn partner ook van muziek houdt. In zijn vrije tijd is Van de Ven namelijk zanger en hij heeft regelmatig optredens. ,,Gezellige Nederlandstalige muziek, maar ook Queen en Tina Turner vind ik leuk. Het is fijn als mijn toekomstige vriendin dat ook mooi vindt."

De eisen van Van de Ven zijn duidelijk, maar wat heeft hij een eventuele partner te bieden? ,,Dat vind ik echt een lastige vraag. Ik denk dat ik zorgzaam en lief ben, een harde werker en ik sta positief in het leven", zegt hij. ,,Volgens mijn dochter het type 'grote mond met een klein hartje'. Dat is precies wie ik ben."

Deze week hoort Van de Ven of hij bij de vijf truckers zit die op speeddate gaan. Interesse in een date met de Boxtelse trucker? Kijk dan het filmpje via: www.ad.nl/video/ben-jij-de-vlam-die-trucker-henk-47-zoekt-meld-je-aan~p72337.

FOTO BOVEN: Trucker Henk van de Ven bij zijn geliefde vrachtwagen waar hij wekelijks voor zijn werk vele uren in doorbrengt. (Foto: Brett van Os).


Zonnebloem Liempde bundelt 50 jaar aan activiteiten in boek

De Zonnebloem Liempde vierde in 2018 het vijftigjarig bestaan. Naar aanleiding daarvan wordt zondag 14 april een jubileumboek gepresenteerd.


Het boek is gemaakt om alle activiteiten van het gouden jubileum van 2018 in beeld en woord vast te leggen. Maar ook de geschiedenis, de hoogtepunten en de ontwikkelingen van Zonnebloem Liempde worden daarin getoond. Er zijn ook enkele interviews in opgenomen, onder meer met twee vrijwilligers van het eerste uur. Het boek illustreert de activiteiten van de Zonnebloem en de betekenis daarvan voor de Liempdse gemeenschap gedurende de afgelopen halve eeuw.

Het boek is in samenwerking met fotograaf Gerard Schalkx (onder meer werkzaam voor Brabants Centrum), woordkunstenaar Joop van der Pol en vormgever Roy Peijnenburg tot stand gekomen. Tijdens een bijeenkomst voor deelnemers en vrijwilligers wordt het eerste exemplaar van het boek aangeboden aan dorpswethouder Peter van de Wiel.

De uitreiking is 14 april in dienstencentrum De Kloosterhof om 11.00 uur onder het genot van een aangekleed kopje koffie of thee.


Kofferbaksale Liempde

Buurtvereniging Roderweg Liempde houdt zondag 7 april haar jaarlijkse vlooienmarkt, gecombineerd mét een kofferbaksale. De markt is geopend van 10.00 tot 13.00 uur bij manege De Rekkendonken aan de Vleutstraat. Onder meer boeken, kleding, elpee's, elektronica, fietsen, schilderijen en klein meubilair is dan te koop. Inschrijven voor de kofferbaksale kan via de website www.roderweg.nl. De entreeprijs vanaf dertien jaar bedraagt twee euro per persoon.