Wekelijks spelen de teams in de BRTC wedstrijden in het clubhuis van Taverbo-Sabo. (Archieffoto: Peter de Koning).
Wekelijks spelen de teams in de BRTC wedstrijden in het clubhuis van Taverbo-Sabo. (Archieffoto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

JEUGDTAFELTENNISSERS HARD ONDERUIT

Mannen Taverbo-Sabo sterk bij Middelburg

Tafeltennisclub Taverbo-Sabo kende een goede week: het eerste herenteam won met 3-7 van Twenty-one Up 1 en Rick van der Sloot speelde een sterke ranglijstfinale. Het eerste jeugdteam ging echter flink onderuit tegen Middelburg: 9-1.

In Rotterdam speelde Taverbo-Sabo 1 de return tegen Twenty-one Up 1. De 9-1 thuisoverwinning was lastig te evenaren, want naast Jubal Kuessner en Mark Hesseling deed routinier Bob van Geffen mee aan Rotterdamse zijde. Taverbo moest het nog even stellen zonder de herstellende Marlotte Staps en had naast Bram Bakker en Michel Sperling invaller Sjoerd Broos opgesteld. In de openingsfase kwamen de Boxtelaren op voorsprong. Van Geffen was nog een maatje te groot voor Bakker, maar Sperling won eenvoudig van Kuessner. Ook Broos boekte een knappe zege op Hesseling.

Het dubbel van Bakker en Sperling tegen Van Geffen en Hesseling werd na een stroef begin gewonnen door de ploeg uit Boxtel. Bakker bouwde de score verder uit met een snelle overwinning op Kuessner, waarna Van Geffen alles uit de kast moest halen om ternauwernood van invaller Broos te winnen. Taverbo liep toch weer verder uit met een krappe overwinning van Sperling op Hesseling, waarna Broos zijn tweede winstpartij van de dag speelde tegen Kuessner. In de laatste wedstrijden pakte Hesseling nog een puntje voor de Rotterdammers tegen Bakker en versloeg Sperling in een erg spannende wedstrijd Van Geffen.

Door de 3-7 overwinning staat Taverbo wat vaster op de derde plaats. Voor Twenty-one Up komt degradatie nu wel erg dichtbij. In de strijd om de titel heeft HTC een voorsprong genomen op Belcrum door een 10-0 overwinning op Tempo-Team 4, dat degradatie bijna niet meer kan ontlopen. Zaterdag 6 april staat voor Taverbo de lastige uitwedstrijd naar HTC op het programma.

B-LICENTIE

Jeugdspeler Rick van der Schoot van de Boxtelse vereniging heeft zondag succesvol deelgenomen aan de ranglijstfinale in Zoetermeer en hiermee een B-licentie bemachtigd. Van de zeven gespeelde wedstrijden won hij er zes. De Boxtelaar kwam uit in een pittige poule met onder andere Sam Keijsers van Tios '51, die vorige week in de landelijke competitie nog een maatje te groot bleek. Nu won Van der Schoot overtuigend. Alleen ervaren speler Hidde van Es (Gorkum) bleek met 3-1 te sterk.

JEUGD

Het eerste jeugdteam kreeg zaterdag een fikse aderlating in de strijd om het kampioenschap. De jongens wisten destijds thuis nog met 9-1 te winnen van Middelburg, maar de middenmoter, die met dezelfde opstelling speelde, was afgelopen weekend duidelijk sterker.

In de eerste wedstrijd had Van der Schoot het meteen moeilijk tegen Mike de Nood, maar hij wist zijn partij in de vijfde game toch in winst om te zetten. Lars Strik had tegen Jonah Louws echter niets te vertellen. Dani de Rooij begon de derde wedstrijd tegen Jesse Akkerman goed en kwam op een 2-0 voorsprong in games. Akkerman wist echter terug te komen en de winst ging in de vijfde game nipt naar Middelburg.

Strik en Van der Schoot namen ook de punten van het dubbelspel na een spannende vijfsetter net niet mee naar Boxtel. Hierna lukte het helemaal niet meer en liep Middelburg vlot uit naar een 7-1 voorsprong. Op de valreep herpakte de jongens zich en Strik en van der Schoot wisten er in het staartje van de wedstrijd toch nog twee punten uit te slepen.

Het eerste jeugdteam zal vandaag tijdens de inhaalwedstrijd tegen hekkensluiter Red Stars uit Venray dan ook alles op alles moeten zetten om de eerste plaats in het klassement te behouden.

SENIOREN

Uitslagen week 13

Twenty-one Up 1 - Taverbo-Sabo 1        3-7
Never Despair 1 - Taverbo-Sabo 2        1-9
JCV 3 - Taverbo-Sabo 3        5-5
De Batswingers 1 - Taverbo-Sabo 4        5-5
Taverbo-Sabo 5 - Taveres 2        1-9
Taverbo-Sabo 6 - Veldhoven 9        5-5
Taverbo-Sabo 7 - TTCV 7        5-5
Taverbo-Sabo 8 - Return Oss 5        6-4
Taverbo-Sabo 9 - Rotac '82 4        7-3

Programma vrijdag 5 april

Waalwijk 2 - Taverbo-Sabo 4        20.00
Smash '73 1 - Taverbo-Sabo 6        20.00
Flash 6 - Taverbo-Sabo 5        20.00
Smash '73 2 - Taverbo-Sabo 7        20.00

Programma zaterdag 6 april

HTC 1 - Taverbo-Sabo 1        15.00
The Black Hands 1 - Taverbo-Sabo 3        13.30

JEUGD

Uitslagen week 13

TTC Middelburg 1 - Taverbo-Sabo 1        7-3
Stiphout 3 - Taverbo-Sabo 2        8-2
Meppers (H) 1 - Taverbo-Sabo 3        7-3

Programma donderdag 4 april

Taverbo-Sabo 1 - Red Stars 2        18.30

Programma zaterdag 6 april

't Belke 1 - Taverbo-Sabo 1        10.30
Budilia 1 - Taverbo-Sabo 2        13.30
ATTV '71 1 - Taverbo-Sabo 3        13.00


Taverbo 4 op eerste plek BRTC

In de Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie moet De Horntreffers weer in achtervolging op koploper Taverbo-Sabo 4 na een grote zege van dat team op Rotsvast met 8-2. De Dommel blijft door haar 8-2 nederlaag op Taverbo-Sabo 2 vrijwel zeker op de laatste plaats van de ranglijst.

Taverbo-Sabo 4 kreeg deze week de kans om de koppositie weer over te nemen in zijn wedstrijd tegen Rotsvast. Deze gelegenheid werd met beide handen aangegrepen, na zes partijen was er een voorsprong van 5-1. De score eindigde op 8-2, waardoor de winnaars de eerste plek overnamen.

Na een tussenstand van 6-0 in het voordeel van Taverbo-Sabo 2 zette Piet Wouters het eerste punt voor De Dommel op het wedstrijdformulier. Ook deze wedstrijd eindigde in een 8-2 overwinning voor Taverbo-Sabo. Door deze nederlaag van De Dommel komt deze ploeg hoogstwaarschijnlijk niet meer van de laatste plaats af.