FilmPodiumScopia vertoont Deens kostuumdrama in Muziekhuis

In de serie rond de Deense acteur Mads Mikkelsen vertoont FilmPodiumScopia maandag 15 april de film A Royal Affair (En Kongelig Affaere) vanaf 20.15 uur in het Muziekhuis aan de Passage Riche 4.

Dit is de tweede film van een serie van drie die dit voorjaar vertoond wordt en waarin Mikkelsen een hoofdrol speelt. De film uit 2012 is geregisseerd door Nikolaj Arcel en speelt zich af in het Denemarken van 1767. Caroline, prinses van Wales en vijftien jaar jong, is uitgehuwelijkt aan koning Christian en verhuist naar het Deense hof. Het paar onderhoudt een verstandshuwelijk maar verstand is bij Christian echter ver te zoeken. De Duitse dokter Struensee wordt ten tonele gevoerd. Koning Christian vindt hem uitermate interessant en laat zich gemakkelijk door zijn vrijgevochten ideeën beïnvloeden. Terwijl Struensee zijn medische invloed verlegt naar politieke invloed, begint het hart van de koningin sneller voor de dokter te kloppen.

INLEIDING

A Royal Affair is een interessante mix van liefdesdrama, complexe politieke intriges en conflicten aan het Deense hof. Om het verhaal extra te duiden geeft filmkenner Wim van Liempt een inleiding voor aanvang van de vertoning.

Kaarten voor de film zijn online te bestellen via www.podiumboxtel.nl of in de voorverkoop à 8,50 euro verkrijgbaar in Boxtel bij Hebbes (Markt), Jumbo Oosterhof, Marimba (Van Beekstraat) en in Liempde bij Cadeau & Drogist (Raadhuisplein). Op de avond zelf zijn ook kaarten te koop in het Muziekhuis. Pinnen is hier dan echter niet mogelijk.