Afbeelding
Foto: Peter de Koning

ACTIE FENNE EN KLASGENOTEN VOOR ONDERZOEK NAAR KANKER

Fun Fair in Oosterhof voor goed doel

RENS VAN DEN ELSEN

Met een FunFair op zaterdag 13 april in winkelcentrum Oosterhof willen Fenne van den Biggelaar uit Boxtel en haar klasgenoten geld ophalen voor onderzoek naar kanker. Hoewel het evenement een vrolijk tintje heeft, is het achterliggende verhaal droevig. Begin dit jaar overleed klasgenoot Casper van Duijnhoven op jonge leeftijd aan leverkanker.

Fenne (17) volgt de opleiding Marketing & Evenementen aan De Rooi Pannen in Eindhoven en begon, net zoals Casper, vorig jaar september met deze studie. Ondanks dat de jongen al twee jaar ziek was, wilde hij toch graag weer de schoolbanken in. ,,Dat iemand van onze leeftijd en uit onze klas aan kanker doodging, hakte er flink in", vertelt Fenne. ,,Hij wilde graag leven en was ook erg actief op de momenten dat hij les kon volgen", vullen haar groepsgenoten Fen (17), Stefanie (16), Eléna (16) en Mirjam (20) aan.

Na zijn overlijden kwam er vanuit de opleiding de opdracht om per groepje een evenement te organiseren waarbij de opbrengst naar het goede doel zou gaan. De volledige klas besloot toen om geld op te halen voor het Oncologiefonds van het Radboudumc in Nijmegen, het ziekenhuis waar Casper veel kwam voor behandelingen aan zijn ziekte.

BIJDRAGE

Omdat Fenne's vader Marc de drogisterij in Oosterhof runt, werd het winkelcentrum al snel als ideale locatie om de opdracht uit te voeren bestempeld. En via de connecties van de Boxtelse ondernemer werden alle winkeliers gevraagd om een bijdrage te leveren. ,,Ze hebben cadeaubonnen en producten gesponsord die we mogen weggeven als prijs of voor de grabbelton waar kinderen iets uit mogen halen", licht Fenne de plannen toe.

Het winkelend publiek kan 13 april tussen 10.30 en 15.30 uur een van deze prijzen winnen door pijlen te gooien op het grote opblaasbare dartsbord dat de vijf meiden hebben geregeld. Voor de kleintjes is er een popcornmachine. Daarnaast is er een kraam met informatie over het fonds. Fenne: ,,Ook los doneren is mogelijk en kan in alle winkels van Oosterhof."

FOTO BOVEN: Fenne (midden) zet zich samen met haar klasgenoten in voor het goede doel. (Foto: Peter de Koning).