Afbeelding
Hans van Doorn Fotografie

CULTUREEL FESTIVAL ZOEKT STANDHOUDERS EN VRIJWILLIGERS

Bazaar Boxtel: aanmelden vanaf nu

,,De Bazaar Boxtel is een festijn met een geheel eigen sfeer. Als de weergoden meewerken, komen er zo'n achtduizend bezoekers. Uiteraard vergt een evenement zoals dit de nodige voorbereidingen. Die zijn in volle gang", aldus de voorzitter.

Park Molenwijk biedt ruimte aan zo'n vijftig kramen. Verhoeven: ,,Wie er een wil huren, kan zich al inschrijven via onze website www.bazaarboxtel.nl. We onderscheiden stands voor workshops, voor de verkoop van goederen en van etenswaren en we kennen ideële kramen, waarin goede doelen en stichtingen zichzelf presenteren. Per aanvraag bekijken we of die binnen de Bazaar Boxtel past."

VRIJWILLIGERS

Om de Bazaar Boxtel soepel te laten verlopen, zijn helpende handen nodig. ,,We beschikken al over de nodige vrijwilligers, maar daar kunnen er nog heel wat bij. Ook mensen die alleen in het voortraject een steentje bij willen dragen, zijn welkom. Vrijwilligers kunnen zich melden via onze website."

Vermaak is er genoeg op het eendaagse festival. Workshops dans, schilderen, knutselen, het aanbod is meer dan gevarieerd. Om over alle delicatessen nog maar te zwijgen. Verhoeven: ,,Elk jaar mogen we standhouders met hapjes uit allerlei landen verwelkomen. Bezoekers krijgen letterlijk een kijkje in de keuken van diverse culturen."


Cantorij viert tiende lustrum met passiemuziek

De Boxtelse Cantorij, onder leiding van Wil Barten, geeft zondag 7 april een passieconcert.

Dat doet het koor vanwege zijn vijftigjarig bestaan. Het concert is in de Sint-Servatiuskerk in Erp.

Organist Gerard Habraken verleent medewerking aan het optreden. Het concert begint om 16.00 uur. De entree bedraagt 7,50 euro.

Het programma bevat passiemuziek uit verschillende stijlperioden. De cantorij brengt bijvoorbeeld een deel uit het achtstemmige Requiem van Herbert Howells ten gehore. Eveneens achtstemmig is het Crucifixus van Lotti. Verder zingt het koor een indrukwekkende vijfstemmige toonzetting van de Klaagzangen van Jeremias van de Engelse renaissancecomponist Robert White en passiemotetten van onder andere Vittoria en Rutter.

Habraken speelt op het Vollebregtorgel van de Sint-Servatiuskerk werken van onder meer Bach en Frescobaldi.

WERELDBEROEMD

Het officiële jubileumconcert van de Boxtelse Cantorij vindt plaats op vrijdag 15 november in Utrecht en op zaterdagavond 16 november in de Lambertuskerk in Veghel. De Sint-Petrusbasiliek in Boxtel was niet beschikbaar, meldt dirigent Barten. De wereldberoemde sopraan Emma Kirkby heeft al toegezegd.

ALLE ZINTUIGEN

,,Het gratis en gezelligste festival van Boxtel, zo noemen wij de Bazaar", aldus Verhoeven. ,,In 2002 kleinschalig begonnen in de wijk Selissenwal, is het uitgegroeid tot een groots en feestelijk evenement. Het is prachtig om te zien hoe iedereen geniet op een ontspannen, vrolijke manier. Park Molenwijk met al dat groen draagt natuurlijk bij aan die positiviteit."

De Bazaar Boxtel is een belevenis voor mond, neus, oog en oor. Het festival streelt alle zintuigen: bezoekers horen muziek, zien dans, ruiken kruiden, proeven hapjes en voelen saamhorigheid.

FOTO BOVEN: Onbekommerd dansen in de zomerzon op een Braziliaans ritme. Dat past helemaal bij de Bazaar Boxtel. (Foto: Hans van Doorn, 2018).