Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

Ierse Sessie: meezingen met glas Guinness-bier

De maandelijkse Ierse Sessie bestaat vijf jaar. De middagen vol Ierse muziek vinden steevast plaats in het zaaltje van bed & breakfast In Den Boogert, waar de circa zestig bezoekers naar hartenlust mee kunnen zingen en spelen. De lustrumeditie is echter zaterdag 6 april in gemeenschapshuis De Rots en begint om 19.15 uur. De entreeprijs bedraagt acht euro.

Nu de muzikale middag het vijfjarig bestaan viert, is In Den Boogert (Oude Boomgaard 3) te klein. Het Ierse feestje in De Rots wordt namelijk opgeluisterd door een zestal zanggroepen en bands. Er zijn optredens van Tobermore, koor Maydoon, New Curs, Irish Koffie, Best Irish Singers en het duo Gerard van Zon en Henk de Boer.

Boxtelaar Peter van Steenderen, samen met plaatsgenoot Ton de Jong de drijvende kracht achter de Ierse Sessies, blikte vorige week in deze krant vooruit: ,,Het wordt echt een avond die bol staat van muziek en Guinness-bier. Ik heb er nu al zin in en had nooit verwacht dat de Boxtelse Ierse sessie zo zou uitpakken. Het is een gewilde middag geworden. "

(Foto onder: Gerard Schalkx, 2017).