Afbeelding
Foto:

Liempde zesde in Brabantse Dorpenkwis

Het team Quiz 't wel uit Liempde is zondag op een knappe zesde plek geëindigd in de provinciale Dorpenkwis. Die werd gehouden in het Veghelse CHV Noordkade, waar Berghem als eerste eindigde. Het team van Boxtel's Harmonie had vooraf geen hooggespannen verwachtingen en dat bleek terecht; het werd 29e van de in totaal 51 deelnemers.

Winnaar Berghem scoorde 815 punten en werd gevolgd door Megen en Uden. De Liempdse ploeg, begin november 2018 winnaar van de Durpskwis Liemt, presteerde verdienstelijk en vergaarde 765 punten. Boxtel's Harmonie, dat - eveneens begin november - De Bokselse Kwis won, moest genoegen nemen met bijna tachtig punten minder en kwam uit op een score van 688.


Aanmelden voor processiefeest BoeL

Stichting BoeL organiseert in samenwerking met cultuurverbinder Romijn Conen, de Heilig Bloedstichting en Babel, bibliotheek Boxtel een feest voor de vrijwilligers die betrokken zijn bij de jaarlijkse omgang.

Het feest vindt zondag 16 juni plaats in de spiegeltent in kasteelpark Stapelen, aansluitend aan de processie. De organisatie verzoekt vrijwilligers zich aan te melden voor het feest. Dit kan via e-mail: feestboel2019@gmail.com of door een briefje met naam, adres en aantal feestgangers op te sturen naar of in te leveren bij winkel-atelier Hebbes, Markt 6, 5281 AT Boxtel.


Snuffel- en boekenmarkt in protestants kerkje

De activiteitencommissie van de Protestantse Gemeente Boxtel houdt zaterdag 13 april van 10.00 tot 15.00 uur haar jaarlijkse snuffel- en boekenmarkt in het kerkje aan de Clarissenstraat.

De opbrengst gaat naar de Protestantse Gemeente. Woordvoerster Margré Schoondermark: ,,De kinderen van Paks knutselen op tafels die op instorten staan en het plafond in het kerkje moet gestuukt worden. Dat betekent tevens nieuwe led-spots in het plafond."

Vrijdag 12 april kunnen mensen tussen 17.00 en 20.00 uur goederen inleveren in het protestantse kerkje. De organisatie neemt geen witgoed, meubels, fietsen en pc's in. De entree voor de snuffelmarkt bedraagt een euro. Kinderen onder twaalf jaar mogen gratis naar binnen. Giften zijn welkom op rekeningnummer NL54 RABO 0168 8820 00 ten name van Protestantse Gemeente onder vermelding van snuffelmarkt. Meer informatie: Margré Schoondermark, telefoon (0411) 67 85 65 of Anneke Doe, 67 49 35.


Fleurop Markt in buurt Gildenhof

Omdat het groot onderhoud in de wijk Gildenhof bijna gereed is, pakt woonstichting Sint-Joseph nu de voortuinen aan. Hiervoor houdt zij zaterdag 13 april van 12.00 tot 15.00 uur een Fleurop Markt in het speeltuintje aan de Vaandelstraat.

Tijdens de markt zijn ook Operatie Steenbreek, aannemer Hendriks Coppelmans, groenbedrijf Groen & Re-integratie, welzijnsorganisatie ContourdeTwern en waterschap De Dommel aanwezig. Er is informatie verkrijgbaar over groene tuinen en huurders krijgen tegen inlevering van een bon een bloeiende plant. Daarnaast kunnen bezoekers er vlinderhuisjes beschilderen en liggen ontwerpen voor wijkspeeltuintjes ter inzage.