Afbeelding
Foto: Taekwondoschool Dekker

GOEDE PRESTATIES OP INTERNATIONAAL TAEKWONDOTOERNOOI

TSD pakt gouden plakken op Open Royal Dutch

De leden van Taekwondo School Dekker (TSD) uit Boxtel hebben zaterdag mooie prestaties geleverd tijdens het Open Royal Dutch in Alphen aan den Rijn. In een veld van 440 deelnemers traden naast Nederlandse sporters ook Amerikanen, Spanjaarden, Duitsers, Engelsen en Belgen aan.

Gouden plakken op het onderdeel sparren werden mee naar huis genomen door Fedde Noordhoff en Femke van Gaal. In dezelfde discipline eisten Tilila Mairouche en Kaj van de Meulengraaf het zilver op, terwijl Corné Beekmans brons pakte. Tasnim Bezbiz werd tweede op het onderdeel special techniques.

Hoewel ze er enorm hard voor vochten, vielen ook enkele TSD-leden net buiten de prijzen: Linda Beekmans, John van Gaal, Dexter van Vleuten, Zakaria Omar en Loubna Driouch.

Sabum Ad Dekker kijkt terug op een goed georganiseerd toernooi met schitterende prijzen en leuke ontmoetingen met oude én nieuwe bekenden zoals de masters Gordon Jue (VS), Chand (UK), Fernando Perez (Spanje).

De wedstrijdselectie van TSD bereidt zich nu onder andere voor op het volgende internationaal toernooi op 15 juni in het Schotse Motherswell. Zaterdag 13 april ontvangt de club in haar dojang, gevestigd in de Prinses Amaliaschool, sayhum Peter Sanders, achtste dan taekwondo en tevens grootmeester en negende dan hapkido. Hij verzorgt die dag een training voor de Boxtelse taekwondoka's.

FOTO BOVEN: De Boxtelse delegatie poseerde voor aanvang van het internationaal taekwondotoernooi in Alphen aan den Rijn. (Foto: TSD).


VROUWEN JRC DUCKS OPENEN SEIZOEN MET SPECIALE GAST

Rieke Dirks verricht de eerste pitch

Honk- en softbalvereniging JRC Ducks heeft de gewoonte voor de opening van het wedstrijdseizoen een bijzondere gast uit te nodigen, zonder bekend te maken om wie het gaat. Van die traditie wijkt de club dit keer af. Ze geeft de identiteit al prijs van degene die zondag 7 april de eerste pitch verricht in de thuiswedstrijd van de vrouwen van Ducks tegen Roef! 2 uit Moergestel. Dat is namelijk Rieke Dirks. De wedstrijd begint om 11.00 uur in het sportpark aan Voetboog 20.

Dirks heeft een lang verleden bij Ducks, als speelster en als coach. Daarnaast is ze coach geweest van Jong Oranje en is ze momenteel actief als trainster bij Roef!. Vanwege haar grote verdiensten voor het softbal in Nederland mocht Dirks onlangs de Nol Houtkamp-award in ontvangst nemen. Die kreeg ze van honk- en softbalbond KNBSB.

De gelauwerde softbaltrainster is bezig de sport in Nigeria te promoten. Hiervoor verzamelt zij softbalmaterialen bij clubs en geeft ze clinics in het Afrikaanse land. Tijdens het evenement bij Ducks kunnen bezoekers een bijdrage achterlaten voor haar project.

De vrouwen van Ducks spelen hun eerste wedstrijd in de eerste klasse en treffen met Roef! 2 een pittige tegenstander. Ze mogen zelfs tweemaal tegen dezelfde opponent aan de bak, om 11.00 en om 13.10 uur. ,,Dat is gebruikelijk in de eerste klasse", legt Helma van Geel namens Ducks uit. ,,Voor ons is dit nieuw."

Van Geel verwacht geen eenvoudige wedstrijd voor Ducks. Roef! 2 versloeg het Boxtelse team zondag nog met ruime cijfers tijdens het toernooi om de Brabant Cup in Rosmalen. Het eerste team van de Moergestelse vereniging komt uit op het hoogste niveau in Nederland en herbergt een aantal internationals. Het tweede weet de bal ook te raken.

MEEDOEN

Ducks bestaat momenteel uit een seniorensoftbalteam, twee seniorenhonkbalteams en vier jeugdteams. De mannen komen uit in de tweede klasse en proberen zich te mengen in de strijd om het kampioenschap. Jongens en meisjes kunnen al vanaf jonge leeftijd meedoen. Wie zelf eens een bal wil komen gooien en slaan, is zondag welkom. Een keer meetrainen kan ook. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via e-mail: info@jrc-ducks.nl. Iedereen mag gratis zes trainingen meedoen om te kijken of de sport hem of haar bevalt.

BRABANT CUP

De Boxtelse softbalsters namen zondag in Rosmalen deel aan het toernooi om de Brabant Cup, de laatste voorbereiding voor de competitie. Ze speelden drie wedstrijden. In de eerste partij, tegen Twins uit Oosterhout, opende Ducks met twee punten. Maar de vrouwen van Twins bleken sterker. Ducks kon het niet bolwerken tegen de vele honkslagen en het accurate pitchen van Twins. De eindstand na vier innings: 9-2 in het voordeel van Twins.
Gryphons was de tweede tegenstander. Ducks won deze wedstrijd doordat Nienke van Duijl goed stond te pitchen. Bovendien produceerden Nikki van Nes, Janne de Haan, Laura van Zetten en debutante Sanne Baaijens maar liefst vijf honkslagen. Eindstand: 6-1.
In de laatste wedstrijd trof Ducks Roef! 2 uit Moergestel. Dit team speelt al jaren in de eerste klasse, terwijl de Boxtelse softbalsters op dit niveau debuteren. Roef! won met 13-0. Ducks eindigde dit toernooi op de vierde plaats.

SENIOREN

Uitslagen zondag 31 maart

Sb: Ducks 1 vierde plaats in toernooi om Brabant Cup

Hb: Ducks 1 - Tilburg        9-9

Programma zondag 7 april

Sb: Ducks 1 - Roef! 2        11.00

Sb: Ducks 1 - Roef! 2        13.10

Hb: Maastricht 1 - Ducks 1        14.30

Hb: Ducks 2 - Jeka 4        11.00

JEUGD

Uitslagen zaterdag 23 maart

Sb jun: tweede plaats in toernooi bij Stags

Hb asp: Ducks - Gryphons        2-18

Hb Jun: All-In - Ducks        12-16

Programma zaterdag 6 april

Hb pup: Gryphons 2 - Ducks 1        10.00

Sb jun: Alphians 2 - Ducks 1        13.00

Hb asp: Ducks 1 - Wizards of Boz 1        11.00

Hb jun: Ducks - Sunville Tigers 1        14.00

FOTO ONDER: De vrouwen van JRC Ducks debuteren zondag in de eerste klasse. Bovenste rij van links naar rechts: Anne Balk, Inge van Geel, Laura van Zetten, Nadia Verbeten, Nienke van Duijl, coach Merijn van der Heijden.
Onderste rij van links naar rechts: Elke Mutsaards, Rianne Boer, Nikki van Nes, Marthe Schriemer, Janne de Haan, Pien Toemen, Ilon van Gurp. (Foto: JRC Ducks).


Afbeelding