Afbeelding
Foto: Basman Creëert - Bas van den Biggelaar

WINKELIERS VERZORGEN AMUSANTE MIDDAG OP MARKT

Modeshow geeft Boxtelse Markt kleur

LINDA VAN DE WIEL

Liefhebbers van de laatste kledingtrends konden zondag hun hart ophalen. Op de Boxtelse Markt vond de jaarlijkse modeshow plaats waar modellen van 3-Trend, Mr. & Mrs. Filipe, Uniek, Dreamz, Shoeby, Wondertjes & Mama's, Junior en Ravøt de laatste fashiontrends toonden. Ook waren er optredens van Daniel's Gym, de danseressen van Angela's Project én Tiga. Dit alles op een groot podium met een meterslange catwalk.

Jong, oud, man en vrouw. Voor iedereen was wel iets te zien tijdens de modeshow. De vele modellen zagen er in zwierige jurken, stoere spijkerbroeken én luchtige truien dan ook super hip uit. Eén van hen was Daan Harmeling (22). ,,Ik werk bij Mr. & Mrs. Filipe en loop al voor de vierde keer mee. Ik vind het tof om de nieuwste mode te showen en zo te tonen wat we voor mooie spullen verkopen in onze vernieuwde winkel."

Lotte Melis (10) nam voor de tweede keer deel. ,,Ik vind het superspannend", gaf ze toe. ,,De eerste ronde ging goed en ik heb een keimooie jurk aan. Die wil ik wel houden. Of ik later model wil worden? Nee joh, ik word kapster."

AFWISSELING

Maar mode was niet het enige dat te bewonderen was. Een aantal stoere jongens en meiden van Daniel's Gym vertoonde kunsten van de trainingsvorm Triple F. Dit staat voor Fight yourself Fit with Fun. Fit waren ze zonder twijfel door de zware oefeningen als opdrukken en boksen.

De catwalk op de zonnige Markt werd eveneens ingenomen door een dansgroep van Tiga én de Angelaschool. ,,We trainen elke week en oefenen dan voor evenementen", stelde de elfjarige danseres Ashley Irene. ,,Elk jaar komen er weer audities en verandert de groep. Dit jaar is mijn laatste jaar, ik start na de zomervakantie op de middelbare school."

Voor de allerkleinsten waren een clown, visagist en een springkussen. En met dit afwisselende programma hadden de bezoekers, die vanwege het frisse weer niet in groten getale hun weg richting de Markt wisten te vinden, een amusante middag.

FOTO BOVEN: Tijdens de modeshow op de Markt in Boxtel stelden bedrijven, zoals Mr. & Mrs. Filipe, zichzelf voor aan het publiek. Daan Harmeling (midden) liep mee. (Foto: Bas van den Biggelaar).


Collecte Hartstichting

De collecteweek van de Hartstichting duurt van 7 tot en met 13 april. Voor wie geen kleingeld in huis heeft, is de QR-code een goed alternatief. Daarmee kan eenvoudig eenmalig geld worden overgemaakt met een smartphone. Het is ook mogelijk om te doneren via de website www.hartstichting.nl én in de Hartstichting online collectebus.