Chris Thewessen scoort de openingstreffer in het duel dat MEP in sportpark Molenwijk speelde met Schaerweijde uit Zeist. (Foto: Hans Verberk).
Chris Thewessen scoort de openingstreffer in het duel dat MEP in sportpark Molenwijk speelde met Schaerweijde uit Zeist. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

BOXTELSE HOCKEYMANNEN BLIJVEN OPNIEUW MET LEGE HANDEN ACHTER

Vrouwen MEP pakken punt op vechtlust

In hun verwoede strijd om de directe degradatieplaats te ontlopen, pakten de vrouwen van hockeyclub MEP zondag puur op karakter een punt tegen nummer twee Schaerweijde (1-1). De Boxtelse mannenploeg was zeker gelijkwaardig aan nummer twee HOD uit Valkenswaard, maar liet zich door twee corners verrassen (0-2). Winstpunt was in ieder geval de getoonde inzet.

MEP is voor Schaerweijde een angstgegner. In Zeist pakten de Boxtelse dames al de volle buit. Maar in sportpark Molenwijk bleek al snel dat de bezoekers het betere van het spel hadden. De druk werd opgevoerd en het was keepster Amber Kools die bij een serie strafcorners haar ploeg in de race hield. Een uitval van MEP werd door Chris Thewesssen bekwaam afgerond en zo kon de thuisploeg met een voorsprong gaan rusten.

De eerste kans in de tweede helft was nog voor MEP, maar daarna drukte Schaerweijde de Boxtelse ploeg flink in het defensief. De strafcornerverhouding 1-6 sprak boekdelen. Puur op vechtlust en karakter hielden de gastvrouwen lang stand. Toen de gelijkmaker viel was het voor MEP alle hens aan dek om een punt uit het vuur te slepen. Dat lukte en voor coach Stijn Koesen voelde dit zwaar bevochten gelijkspel als een overwinning. Daarmee zet de Boxtelse hockeyploeg de lijn van de laatste weken door. Maar dat doet directe concurrent Eindhoven ook…

Zondag 7 april moet de volle buit worden gepakt tegen hekkensluiter Naarden. Tegen dat team moet MEP zich revancheren voor de smadelijke uitnederlaag. Als er met dezelfde instelling wordt gespeeld als afgelopen weekeinde moet dat zeker lukken. Afslag in sportpark Molenwijk om 12.45 uur.

STAND OVERGANGSKLASSE

Leonidas        15-36        Rood Wit        15-22

Schaerweijde        15-28        Alecto        15-19

Ring Pass        14-27        Schiedam        15-18

Voordaan        15-25        Eindhoven        15-13

Gooische        14-23        MEP        15-11

Wageningen        14-23        Naarden        14-4

REVANCHE

Onder prachtige weersomstandigheden moest de mannen van MEP zich zondag thuis revancheren voor de wanprestatie in Schijndel een week eerder. De Boxtelaren vochten in elk geval als leeuwen en zo werd het op inzet en vechtlust een mooie open wedstrijd van twee kanten. De ploegen oogden gelijkwaardig en het was jammer dat de gastheren een tamelijk ongevaarlijke corner niet konden pareren (0-1). Dat was de ruststand.

In de tweede helft kregen de gasten uit Valkenswaard zes corners achtereen waarvan er een doel trof. MEP probeerde het nog wel met een 0-2 achterstand, maar gevaarlijk waren de Boxtelaren niet echt. Een uitgespeelde kans werd gemist. Zo stond de thuisploeg opnieuw met lege handen.

De getoonde inzet zal ook de komende weken, gezien de benarde positie op de ranglijst, hard nodig zijn. Zondag 7 april moet MEP naar Oss, de nummer drie van de ranglijst, en dat zal opnieuw niet gemakkelijk worden. Het wachten is op de grote ommekeer, net als voor de winterstop. Er wordt om 14.45 uur afgeslagen.

STAND EERSTE KLASSE

Berkel-Enschot        15-42        Weert        15-17

HOD        15-37        Geel Zwart        15-16

Oss        15-34        Concordia        15-14

Maastricht        15-26        Basko        15-14

Geldrop        15-20        MEP        15-13

Concordia        15-17        Rosmalen        15-8

FOTO BOVEN: Chris Thewessen (rechts) scoort voor MEP de openingstreffer in sportpark Molenwijk. Het duel met Schaerweijde eindigde uiteindelijk in een remise. (Foto: Hans Verberk).


Marc Lammers

Marc Lammers was de bondscoach van het Nederlandse dameshockeyteam. Donderdag 11 april geeft hij in Podium Boxtel aan de Burgakker college over zijn sport. De avond begint om 20.15 uur. Lammers won met zijn team een zilveren en gouden medaille op de Olympische Spelen van respectievelijk 2004 en 2008. Als speler kwam hij vijf keer uit voor Oranje en acteerde hij zestien jaar in de Nederlandse hoofdklasse. Kaarten voor het hockeycollege kosten 18,50 euro en zijn verkrijgbaar bij de bekende voorverkoopadressen in Boxtel en Liempde of via www.podiumboxtel.nl.


ENGELSEN OP BEZOEK IN SPORTPARK DEN WIELAKKER

Rugbyclub Ducks viert een 'Britse' Super Sunday

Rugbyclub Ducks kijkt uit naar Super Sunday. Komende zondag, 7 april, staan drie thuiswedstrijden op het programma in sportpark Den Wielakker.

De senioren van Ducks/Oysters treden om 14.30 uur aan tegen koploper Wasps. Dit team is favoriet voor het kampioenschap, maar de Boxtelaren hebben nog een theoretische kans op de titel. Dan moeten ze wel winnen van de Nijmeegse rugbyers. Dat dit niet onmogelijk is, bewees de overwinning in de keizerstad.

Als voorgerecht spelen om 12.00 uur de cubs, kinderen van twaalf en dertien jaar, van Ducks/Eindhoven tegen Bennet School uit Engeland. Na deze wedstrijd rugbyen ook de junioren, jongeren van veertien en vijftien jaar, tegen de leeftijdsgenoten van Bennet School.

Engelse teams komen regelmatig naar Nederland voor een cultureel uitstapje in combinatie met het spelen van rugbywedstrijden. Voor jeugdteams in Nederland een mooie kans om zich te meten met deze vaak sterke opponenten. Na de jeugdwedstrijden wisselen de ploegen prijzen en aandenkens uit, alvorens ze samen eten. Dit is een traditie bij deze wedstrijden.

JAAP VAN DER VLEUTEN

Voormalig jeugdspeler van Ducks, Jaap van der Vleuten, deed dit weekend van zich spreken door de beslissende try te scoren in de wedstrijd tegen Roemenië. Jaap maakt onderdeel uit van het Nederlands team onder twintig dat momenteel deelneemt aan het Europees kampioenschap in Portugal. Door de 8-7 overwinning gaat Nederland naar de volgende ronde. Tegenwoordig speelt Van der Vleuten bij ereklasser The Dukes in 's-Hertogenbosch. Daar maakt hij ook deel uit van het opleidingsprogramma van de rugbyacademie dat op termijn spelers voor het nationale A-team moet opleveren.

Uitslagen zaterdag 30 maart

Cubs: Ducks/RCE - Pink Panthers        10-52

Junioren: Ducks/RCE - Tilburg        24-20

Colts: Ducks/RCE - Tovaal/REL        17-31

Programma zaterdag 6 april

Cubs: Vetsburg Tilburg - Ducks/RCE        10.00

Junioren: Bull Dogs - Ducks/RCE        13.30

Colts: Oemoemenoe - Ducks/RCE        13.30

Programma zondag 7 april

Senioren: Ducks/Oysters - Wasps        14.30

Junioren: Ducks/RCE - Bennet School        13.00

Cubs: Ducks/RCE - Bennet School        12.00