...MARCO VAN DE LOO...
          (Foto: Ruud van Casteren)
...MARCO VAN DE LOO... (Foto: Ruud van Casteren)

Boxtel's Harmonie: een nieuwe lente, een nieuw geluid

De eerste versregel van Herman Gorters epos Mei grijpt Boxtel's Harmonie aan als titel voor haar voorjaarsconcert. Dat vindt zaterdag 13 april plaats in de Bracbantzaal van het Jacob-Roelandslyceum aan de Grote Beemd 3. Harmonie Oefening Baart Kunst uit Erp verzorgt een gastoptreden.

De keuze voor de openingsstrofe van de Mei als concerttitel is ingegeven door Johan Smeulders. Hij doet sinds januari als interim dirigent hard zijn best om de orkestklank te verbeteren. En hoewel er nog werk aan de winkel is, wordt tijdens de repetities flink progressie geboekt. Dat vindt de gedreven maestro zelf, maar dit ervaren ook de muzikanten.

Boxtel's Harmonie vertolkt onder meer The Legend of Amaterasu, een werk waarin de Nederlandse componist Eric Swiggers het verhaal van een Japanse zonnegodin verklankt. Euphoniumspeler Marco van de Loo treedt op als solist en voert 'Variations on Caprice no. 24 in A-flat' uit. Andrew Lloyd Webber arrangeerde dit bravourestuk op een melodie van Paginini voor zijn broer Julian, die cellist is.

De ook in Boxtel niet onbekende Sef Pijpers jr. dirigeert gastorkest OBK in onder 'Down from the shimmering sky' (James Curnow) en 'La Leyenda del Beso' (Reveriano Soutullo).

Het voorjaarsconcert 'Een nieuwe lente, een nieuw geluid' is gratis toegankelijk.


Publiek welkom in energiezuinig huis van Jan Juffermans

Boxtel is een van de deelnemers aan de Nationale Duurzame Huizen Route. Zaterdag 13 april zijn belangstellenden welkom in de energiezuinige woning van de familie Juffermans aan het Apollopad (foto boven) in Boxtel-Oost. Belangstellenden dienen zich vooraf aan te melden.

Jan en Marianne Juffermans wonen al enkele decennia in hun huis en hebben door de jaren heen tal van duurzaamheidmaatregelen genomen. Tijdens een rondleiding wordt hierover informatie verstrekt en vertellen de bewoners hoeveel energie ze besparen. Bezoekers willen zich laten informeren over gasvrij wonen, isoleren en het realiseren van een zogeheten nul-op-de-meter woning. Veel rondleidingen zijn al volgeboekt. Daarom zijn extra excursies opgezet, onder meer in Boxtel.

De rondleidingen zijn vooral bedoeld voor mensen die plannen hebben om hun huis te verduurzamen of op zoek zijn naar meer kennis over duurzaamheid. Samen met een groep van ongeveer tien personen wordt een duurzaam huis bezocht. De ervaringen van anderen helpen volgens de organisatoren om tot een beter plan te komen voor de eigen woning en om goed voorbereid aan de slag te gaan.

Aanmelden via www.duurzamehuizenroute.nl/thematours.


HavemanKunst houdt expositie bij Boxtelse bedrijven

De komende maanden vinden diverse tentoonstellingen plaats van atelier HavemanKunst in Boxtel. De lokale bedrijven Bodymince en sKin Architects stellen hiervoor hun pand beschikbaar.

De werken van Ans Pullens uit Veghel, opgeleid als kunstenaar in mozaïek en keramiek, zijn tot en met donderdag 11 juli te zien bij Bodymince aan de Bosscheweg 157. Vooraf aanmelden via telefoonnummer 06-14 48 54 33. Het kantoorpand van sKin Architects aan de Duit 4 wordt momenteel opgesierd door de werken van kunstschilder Tosca, met een voorliefde voor portretten van dieren (met name koeien). Tegenwoordig schildert ze ook mensen. Bezoeken kan door vooraf aan te melden via telefoonnummer 0411-68 94 94. Meer informatie via Ina Haveman, e-mail: info@havemankunst.nl.

Afbeelding
Afbeelding