Afbeelding
Foto: Oxalis

TENNISTOERNOOI TROK 164 DEELNEMERS

Dubbelspel is pret voor twee

Op de banen van tennisvereniging De Merletten werd vorige week het Oxalis-dubbeltoernooi voor 35-plussers gehouden. Dat telde 164 tennissers die 122 duels afwerkten. Het koppel Cees den Ouden en Mari Huijberts won in de klasse Heren Dubbel 8. Marije Maas ontving de sportiviteitsprijs ter nagedachtenis aan Bert Kuiper.

Na een week lang voorronden te hebben gespeeld, vonden zondag 24 maart de finales in sportpark Molenwijk. Hieronder de winnaars in de diverse categorieën.

Uitslagen dubbeltoernooi
HD8: 1. Mari Huijberts/Cees den Ouden (d'Oggelen/De Peppelieren); 2. Jean-Pierre v. Eekelen/Hans de Jager (Merletten/TCO Oirschot). GD7: 1. Patrick v. Weert/Barbara Schellekens (Merletten); 2. Jantje & Carla v.d. Steen (Peppelieren). DD7: 1. Miriam v.

Grinsven/Angela v.d. Oetelaar (Hopbel); 2. Rezie v.d. Sande/Erma Schellekens (Peppelieren). HD7: 1. Henk Dankers/Kim Smeets (Fidote); 2. Frits Machielsen/Han Meijers (TCO Oirschot). GD6: 1. Bart v. Esch/Inge v. Hout (Merletten); 2. Ad v. Esch/Carla v.d. Steen (Munsel/Peppelieren). DD6: 1. Inge v. Hout/Sjan v. Loon (Merletten); 2. Karin v.d. Velden/Mirjam v. Weert (Merletten). HD6: 1. Karel Meijs/Arie v.d. Weide (Merletten/d'Oggelen); 2. Edwin & Michel Schumacher (Merletten). DD5: 1. Anne-Marieke v. Hellemondt/Christel v. Tooren (Merletten); 2. Monica Gutierrez/Karin v.d. Velden (Merletten). HD5: 1. Wilbère Mosink/Edwin v.d. Wetering (Munsel): 2. Bart Dekker/Wim v. Gennip (Smashing '89).

FOTO ONDER: De winnaars van het Oxalis-dubbeltoernooi voor 35-plussers in de klasse HD8: Cees den Ouden en Mari Huijberts. Naast hen Ernst Wagner en Marco van Dongen (vlnr).


VEELVULDIG VERLIES BILJARTERS BOXTEL

Twee libreteams 't Ivoor knap naar districtsfinale

Het was een wisselende week voor biljartvereniging 't Ivoor. Waar in de avondcompetitie libre alle teams wonnen, verliepen de wedstrijden in de andere klassen minder soepel. Waar werd gewonnen, was het nipt.

In de avondcompetitie libre won het tweede team zijn ontmoeting met Royal Events Palace 3 met 27-24. Ad van Os en Henk van Boxmeer wonnen beiden hun partij. Team 3 boekte een ruime zege met 30-21 op De Straat 1. Louis Josiassen, Wim Bekkers en Van Boxmeer wonnen alle drie hun wedstrijd. Team 4 behaalde deze week ook een overwinning met 29-26. Willem Witte en Theodoor van Leeuwen wonnen.

In de competitie driebanden-klein leden de Boxtelse biljarters een nipte nederlaag met 27-28. Cor van Beers en Patrick Sterrenburg speelden een goede partij met winst. Het driebanden-grootteam verloor van BV Uden met 29-23, maar staat aan kop met nog één wedstrijd te spelen.

VEERTIG PUNTEN

Bij de dagcompetitie libre behaalde het eerste team alle veertig punten tegen 32 van Vlijmendorp 1, waardoor het Boxtelse team eerste werd in zijn poule en zich plaatst voor de districtsfinale. 't Ivoor 2 verloor van De Vliedberg 2 met 38-34 en zakte weg naar de vijfde plaats.

Het derde team haalde op de laatste wedstrijddag nog flink uit met de volle veertig punten tegen 24 van Rio Bar 3. In de inhaalwedstrijd tegen Hart van Brabant scoorde het ook goed met 37 tegen 34 punten. Hier waren Wim van Dijk, Frans Maas, Frans van de Boogaard en Harrie Verhoeven voor verantwoordelijk.

Het vierde team verloor bij DVR 1 met 38-34. Alleen Harrie van der Velden wist met een goede partij te winnen. Team 5 verloor met 36-33 bij NGTR 3. Desondanks plaatste het zich voor de districtsfinale door als eerste te eindigen in zijn poule.

Bij de dagcompetitie van het driebanden-klein verloor 't Ivoor 6 ruim bij De Hazelaar 5: 30-22. Henk Goettsch won als enige voor de Boxtelse biljarters. Team 7 won zijn ontmoeting met 25-22. Er werd maar één partij gewonnen, maar dat was wel een goede wedstrijd van Jacques van Loon met een moyenne van 0,920. Team 8 verloor kansloos in Maaskantje van café 't Trefpunt met 29-24. Hier kon de gewonnen partij van André Vissers, met een moyenne van 0,950, geen verandering in brengen. Team 9 verloor op de valreep van NAL 7 met 28-27. Er werden twee partijen gewonnen, maar dat was niet voldoende voor de teamwinst.

EREDIVISIE

Het eredivisieteam leed na de overwinning van vorige week dit keer een kansloze 8-0 nederlaag tegen Dallinga.com uit Sluiskil. Richard Berkelmans, Marc Roofthooft, Jack van Peer en Huub Wilkowski hadden geen verweer tegen respectievelijk Berry Dallinga, Steven Van Acker, Jean Paul de Bruijn en Frederic Caudron. Zondag 7 april spelen de Boxtelaren de thuiswedstrijd tegen A1 Biljarts om 13.00 uur in Biljart Centrum Boxtel.


ZEGE VOOR BILJARTERS IN KLOOSTERHOF

Liempds kaderteam laat titelkandidaat struikelen

Het kaderteam van biljartclub 't Wapen van Liempde/Regiobank speelde donderdag en thuiswedstrijd in dienstencentrum De Kloosterhof tegen kampioenskandidaat Jong Geleerd uit Volkel. Die tegenstander werd met 7-2 opzij gezet en kan daardoor zijn titelaspiraties wel vergeten.

Ton Rovers kwam erg goed uit de startblokken en produceerde een mooie serie van 85, tevens de hoogste Liempdse clubserie van de week. Na acht beurten was hij over de finish (17,50 gemiddeld). Zijn tegenstander had toen pas twaalf caramboles kunnen produceren. Harm van de Laar begon wat moeizaam en diens opponent liep behoorlijk uit. Daarna kreeg de biljarter Laar het vertrouwen terug en maakte een serie van 51. Na elf beurten was de partij uit en had hij zijn 160 caramboles gemaakt (14,54 moyenne).

In het begin van zijn partij stond ook Henry van Dijk wat achter, maar hij verbeterde uiteindelijk met een reeks van 82 toch zijn hoogste serie van dit seizoen. Hij won in twaalf beurten (13,33 moyenne). Martien van den Tillaart bouwde een grote voorsprong op en stond na acht beurten op 192 caramboles toen zijn tegenstander met een serie van 68 de partij ineens uitmaakte. Desondanks bracht Van den Tillaart het tot een mooi gemiddelde van 24,00 in het kaderspel 57/2.

LIBRETEAM VERLIEST NIPT

Het eerste libreteam van 't Wapen van Liempde speelde thuis tegen koploper De Hazelaar 5 en verloor met een klein verschil (23-25). Leo van Erp was na 23 beurten aan zijn tachtig caramboles met een fraaie serie van 25 (3,47 gemiddeld). Kopman Leo van Hastenberg speelde een prima partij en had zijn tweehonderd caramboles in vijftien beurten op het scorebord. (13,33 gemiddeld). Hij verbeterde zijn hoogste serie van het seizoen en bracht die op 78 caramboles.

Overige uitslagen week 13

Wapen v. Liempde 2 - Uitdaging 1        15-30

Royal Events 3 - Wapen v. Liempde 3        26-22