KOMENDE ZONDAG TREFFEN BEIDE PLOEGEN ELKAAR OPNIEUW TIJDENS RETURN IN 'MOLENWIJK'

ODC onttroont Engelen als koploper derde klasse dankzij 0-3 zege

Door de uitwedstrijd tegen FC Engelen verdiend met 0-3 te winnen, heeft ODC haar tegenstander zondag van de eerste plaats in de derde klasse C gestoten. Voor de pauze was Remco Schellekens tweemaal trefzeker. Vlak na rust gooide Joep van der Meijden de wedstrijd in het slot met een derde Boxtelse treffer. Het is nu spannender dan ooit in de top van het klassement, waar ODC door deze overwinning is gestegen naar de derde plaats met 31 punten uit zeventien wedstrijden.

Voorafgaand aan de confrontatie met ODC stond FC Engelen bovenaan de ranglijst, maar sinds de winterstop werd de voorsprong met de week kleiner. De tricolores startten met dezelfde basiself als de week daarvoor in Nieuwkuijk. Al na drie minuten kreeg de ploeg van trainer Carlo Vorstenbosch de kans om de leiding te nemen. Just van Wijk kwam vanaf links gevaarlijk door, maar zag zijn inzet op het nippertje gekeerd worden door doelman Sam Pijnenburg van de thuisploeg.

Daarna kwam Engelen wat beter in het spel, maar verder dan een overgeschoten vrije trap kwamen de gastheren niet. Na een splijtende pass van Schellekens kwam Van der Meijden in de achttiende minuut vrij voor Pijnenburg maar weer redde de doelman. Vijf minuten later waren de rollen omgedraaid. Van der Meijden zette Schellekens met een leep balletje vrij voor het doel waarna de spits koelbloedig afrondde: 0-1.

ODC was in deze fase de betere ploeg en in de dertigste minuut leidde dat tot een tweede treffer. Tijn Boons ging diep op rechts, controleerde de bal en speelde precies op het juiste moment Schellekens aan die verwoestend uithaalde. Hierna nam ODC wat gas terug waardoor FC Engelen wat meer initiatief kon nemen. De thuisploeg probeerde door de Boxtelse defensie heen te dringen met korte combinaties rond de zestien, maar de ODC-verdedigers stonden steeds goed.

PIJLSNEL

Na rust kreeg Schellekens meteen de gelegenheid om zijn derde treffer van de middag te maken, maar hij miste doel. Niet veel later kwam ODC er opnieuw pijlsnel uit. Schellekens bediende Van der Meijden die in eerste instantie nog op de keeper stuitte, maar in de rebound alsnog raak schoot: 0-3.

Daarmee was de wedstrijd na vijftig minuten eigenlijk al gespeeld. ODC vond het wel best en liet FC Engelen komen. De thuisploeg probeerde het wel, maar wist nauwelijks een kans te creëren. En als het al eens gevaarlijk werd, dan kon ODC steeds vertrouwen op Jordy van der Zande. Zo redde de Boxtelse sluitpost in de 65e minuut knap bij een afstandsschot van Dylan Dominques. In de laatste fase gebeurde er nauwelijks nog iets noemenswaardigs. ODC boekte daardoor een verdiende, maar ook belangrijke overwinning.

TWEEDE PERIODETITEL

BVV is door de nederlaag van FC Engelen de nieuwe koploper met 32 punten uit achttien wedstrijden. SVSSS en ODC staan respectievelijk tweede en derde, allebei met 31 punten, maar de ploeg uit Udenhout heeft zestien wedstrijden en de tricolores hebben er al zeventien op de teller staan.

Het is dus spannender dan ooit aan kop in de derde klasse C. Daarnaast heeft ODC door de overwinning ook de koppositie in de tweede periode gepakt. Zondag 7 april wacht de return; dan komt FC Engelen naar sportpark Molenwijk, waar om 14.30 uur wordt afgetrapt.

JO9-4: FC Engelen JO9-3 - ODC        18:30

DVG PAKT ZAKELIJKE OVERWINNING OP MUNSELPLOEG • BOXTELAREN BLIJVEN STRIJDEN TEGEN DEGRADATIE

Liempdenaren zegevieren nu wel in derby tegen RKSV Boxtel

DVG won zondag in eigen huis wél van RKSV Boxtel. Het werd 2-0. Een week eerder speelde de Liempdse vierdeklasser nog gelijk in sportpark Munsel. Van de bovenste vier ploegen boekten zowel Avesteyn als Nulandia remise, wat gunstig was in het klassement voor de Liempdenaren, die nu derde staan. De Munselploeg vecht tegen degradatie.

DVG had duidelijk geleerd van de vorige ontmoeting: de spelers voetbalden met meer energie en creëerden in de openingsfase een paar goede kansen. Een rush van Bart de Windt van het Liempdse team over de linkerflank werd vervolgd met een goede voorzet. Ploeggenoot Luuk van de Ven raakte de bal niet goed waardoor de Boxtelse doelman Tommie Verhagen redelijk eenvoudig kon oprapen.

Na ongeveer twintig minuten kwam de thuisploeg toch op voorsprong. De bal belandde op het middenveld in de kluts en schoot uiteindelijk helemaal door naar de rechterzijde van het veld. Peter Versantvoort pikte deze op en begon ook aan een rush. Zijn voorzet werd bij de eerste paal door Bas van Houtum knap binnen getikt: 1-0.

ZELFVERTROUWEN

De voorsprong was dik verdiend; de uitploeg kreeg nauwelijks kansen. Na een halfuur was er een schietkans voor RKSV Boxtel, maar die werd door de Liempdse verdediging goed geblokt. Toch gaf dit de Munselploeg wat meer zelfvertrouwen en werd er aanvallender gevoetbald.

Desalniettemin verdubbelde DVG vijf minuten voor rust de voorsprong. Vanuit een corner belandde de bal bij Bas Smulders, maar zijn schot kwam niet door de kluwen van spelers die voor het doel stonden. Smulders kreeg de bal daardoor terug in de voeten en schoot opnieuw waardoor de bal plotseling bij Sander van de Ven belandde. Die reageerde alert: 2-0.

Kort voor rust was er nog een grote kans voor Boxtel. Na een voorzet uit een vrije trap werd de bal op de buitenkant van de paal langs het doel van keeper Raymon Strik gekopt.

Na rust probeerde DVG de score uit te breiden zodat de wedstrijd definitief in het slot viel. Er waren een paar goede kansen maar de schoten werden geblokt of bleken een te gemakkelijke prooi voor de Boxtelse keeper Verhagen. Het derde doelpunt bleef uit en de Liempdse voetballers schroefden het baltempo omlaag. Boxtel kreeg geen echte kansen meer om de aansluitingstreffer te maken.

Kort voor tijd viel er ook nog een rode kaart aan Boxtelse zijde. Gezien het wedstrijdbeeld was dit onnodig. DVG kan door deze overwinning nog een periodetitel pakken, afhankelijk van de resultaten van Nijnsel. Zondag 7 april speelt de ploeg uit tegen Vorstenbosch, aftrap daar is om 14.30 uur.

RKSV Boxtel voetbalt donderdag 4 april om 19.30 uur het thuisduel tegen Ravenstein en reist zondag 7 april naar Oss om te spelen tegen Cito. Ook deze ploegen proberen degradatie te ontlopen.

FOTO MIDDEN: De voetballers van DVG waren zondag de spelers van tegenstander RKSV Boxtel te vlug af. Het Liempdse team won de streekderby in sportpark De Roode Bleek met 2-0. (Foto: Toon van Ruremonde).