Veel scholen zijn enthousiast over cultuurweek

RENS VAN DEN ELSEN

De Angelaschool stond vorige week in het teken van de cultuurweek Festival van het Levend Schilderij. Een project waarbij kinderen en leerkrachten in de wereld van de schilderkunst doken en zelf creatief aan de slag gingen. Meerdere scholen zijn enthousiast en willen de culturele activiteit volgend jaar opnemen in het jaarprogramma.

De projectweek werd vormgegeven door Lonneke de Wit, Maaike Jahne en Nicky van Erp. Zij zijn de creatieve geesten achter het Festival van het Levend Schilderij dat jaarlijks tijdens festival Bockesprongen (in september) wordt gehouden. Zij zijn aan de slag gegaan met een educatief programma voor op school. Iedere leeftijdscategorie maakte daarbij een reis langs de verschillende periodes in de geschiedenis van de schilderkunst.

Maandag hielden de drie organisatoren een presentatie over hun ervaringen tijdens de projectweek voor de Interne Cultuur Coördinatoren (ICC's) van de Boxtelse basisscholen. Zij zijn verenigd binnen Kunst in School (KIS) en kijken samen hoe kunst- cultuureducatie vormgegeven kan worden.

INPASSEN

,,Dit schilderijenproject voorzag in een behoefte van de Angelaschool", vertelt Gerry Roche, coördinator van CultuurBox, die begeleiding geeft aan KIS. ,,De leerkrachten waren hier zo enthousiast over, dat ze hun ervaringen ook graag met collega's op andere scholen wilden delen. Zoals het er nu uitziet gaat het Festival volgend jaar dan ook op meer plekken in Boxtel vorm krijgen. Het grote voordeel is dat de cultuurweek een op een overgenomen kan worden, maar ook prima in te passen is in al bestaande lesblokken."