SONY DSC
SONY DSC Foto: RKSV Boxtel

What's up, Ivan?

Anderhalf uur voor de aftrap werd voetballer Ivan Verhoof zondagmiddag in sportpark Munsel al voorbereid op de grote wedstrijd. De zevenjarige mocht bij de tactiekbespreking zijn van het eerste elftal van zijn voetbalvereniging Boxtel. Dat elftal speelde de belangrijke derby tegen de mannen van DVG uit Liempde. En met de tactiek zat het wel goed…

Ivan maakte als Pupil van de Week direct na de aftrap de openingstreffer door de hele Liempdse verdediging te omzeilen en de keeper te passeren met een strak geplaatste bal in de linkerhoek.

Wat is er zo leuk aan Pupil van de Week zijn? ,,Ik mag mee het veld oplopen en de eerste goal maken. Tijdens de wedstrijd mag ik in de dug-out zitten. En na afloop krijg ik friet met een frikadel."

Hoe lang voetbal je al? ,,Ik doe het heel lang, een jaar al. Ik speel bij jongens onder 8."

Waar ben je zelf heel goed in? ,,Ik doe met mijn vriendje vaak een voetbalspelletje. De een staat in de goal en de ander schiet op doel. En dan draaien we om. Je moet dan heel snel rennen om te scoren of juist om de bal tegen te houden. Ik speels soms een beetje vals en ren dan iets eerder dan eigenlijk mag. Maar ja, ik ben niet goed in geduld hebben."

Wie is je favoriete voetballer? ,,Dat is niet zo moeilijk. Mijn favoriete voetballer is Ivan Rakitic. Hij speelt op het middenveld bij Barcelona. Waarom hij mij favoriet is? Hij heeft dezelfde voornaam én we hebben hetzelfde rugnummer. Nummer 4!"

Welke van jouw goals was de mooiste die je gescoord hebt? ,,Dat was de bal die ik vol in de kruising schoot."

Wat is je positie op het veld? ,,Ik sta meestal in de spits. Ik heb de laatste drie wedstrijden steeds de eerste goal gemaakt. Ik ben té snel en té goed. En ik word later ook profvoetballer. Vroeger wilde ik trouwens straaljagerpiloot worden."

Voor welke voetbalclub ben jij Ivan? ,,Ik ben natuurlijk voor BOC. Maar ook voor Ajax en een beetje voor PSV. Maar zeker niet voor Feyenoord."

Enne, wie denk je dat er wint vandaag: Boxtel of DVG? ,,Boxtel natuurlijk, met 4-3." (Tekst: Linda van de Wiel. Foto: RKSV Boxtel).