Afbeelding
Foto: Peter de Koning

KINDEREN ZINGEN 1.500 EURO BIJ ELKAAR VOOR VOEDSELBANK

Geslaagd concert The Star Company

JOLEEN VAN ROOIJ

Zondagmiddag vond in Podium Boxtel het jaarlijks kinderbenefietconcert van The Star Company plaats. De kinderen hadden een heel lesseizoen naar dit afsluitend optreden toegewerkt door middel van dans-, zang-, en acteerlessen. Het plezier en enthousiasme spatte dan ook van het podium af. Een week eerder traden de talentjes op in de Speeldoos in Vught. Door een loterij te houden en dankzij enkele donaties werd door hen na aftrek van de theaterkosten 1.500 euro ingezameld voor de Boxtelse Voedselbank en 500 euro voor Stichting Het Vergeten Kind.

Het publiek genoot zondagmiddag hoorbaar van indrukwekkende solo's, prachtige duetten, vertederende zangeresjes en harmonieuze samenzang. Dit alles vond plaats in een mooi uitgelicht decor onder muzikale begeleiding van gitaarleraar Roel Jongenelen en zangcoach Inge van den Biggelaar. ,, Doordat de kinderen tijdens de lessen iets doen waar ze plezier in hebben, is het ons streven om hen een nog positiever zelfbeeld te laten ontwikkelen. Het vergroten van het zelfvertrouwen is naast alle 'skills', de grootste winst die kinderen kunnen behalen wanneer ze deelnemen aan The Star Company", aldus van den Biggelaar.

Deze visie bleek ook uit de werkwijze van Jongenelen op het podium. Onder het mom 'Roel met de stoel' stelde hij alle deelnemers op natuurlijke wijze op hun gemak. Met de een werd een praatje gemaakt, met de ander haalde hij een grapje uit. Een heel enkele keer werd een intro even opnieuw ingezet zodat de zangeres op het juiste moment kon invallen. ,,Zal ik eerst even het intro spelen, daarna mag jij..", legde Jongenelen rustig uit. Op deze


Artiesten Tunnel Vision aan de slag met jungle-thema

De vierde editie van het graffiti-evenement Tunnel Vision staat dit jaar in het teken van jungle versus concrete jungle. De stichting liet haar volgers op social media de keuze maken voor het nieuwe thema. De spuitverfartiesten gaan hier zondag 1 september mee aan de slag.

Via een online poll gaf de organisatie het publiek naast het jungle-thema ook de keuze voor prehistorie en black/white & grey. De drie initiatiefnemers Jan Pennings, Mitch Koningstein en Paul Jongsma kozen vorig jaar voor een onderwerp (Heaven or Hell) en dat is ze goed bevallen. ,,Dit keer zijn de stijlen waaruit onze volgers een keuze konden maken, onze persoonlijke favorieten", licht Pennings toe. ,,Zo vind ik zelf het zwart/wit-thema erg gaaf, Mitch koos voor de prehistorie zodat we wellicht ook konden samenwerken met het Oertijdmuseum en Paul koos voor de jungle." Het winnende onderwerp leent zich volgens Pennings goed om tegenover elkaar uit te zetten in de tunnel.

NIEUWE STIJLEN

Wie er 1 september de spoorwegviaduct Duits Lijntje onder de rijksweg A2 creatief in komen kleuren, is nog niet bekend. De organisatie laat wel weten dit jaar niet op inschrijving te werken, maar artiesten zelf uit te nodigen. Pennings: ,,Zo krijgen we ieder jaar nieuwe stijlen en tags en breiden we ons netwerk uit."

manier werd het publiek als het ware betrokken bij het leerproces van alle deelnemers, wat hierdoor nog meer lof uitte voor de jonge artiesten. Voor het publiek had Jongenelen ook enkele verrassingen in petto. Meerdere malen kregen de bezoekers de opdracht om mee te zingen en achtergrondgeluiden te maken.

EIGEN NUMMERS

Tijdens de voorstelling kwamen ruim 20 mooie acts over het voetlicht en kon het publiek kennismaken met de passie en het talent van zangers en zangeressen in de leeftijd van zeven tot en met zeventien jaar. De zelfgekozen nummers varieerden van ' Pyjamadag' van Kinderen voor Kinderen tot ' Duurt te lang' van Davina Michelle, maar ook werd het speciaal door en voor The Star Company geschreven lied ' Ga ervoor' door de hele groep uitgevoerd. Onderdeel van het lessenpakket is het opnemen en het uitbrengen van een heuse single.

THE VOICE KIDS

De Boxtelse Louise Stiphout, deelneemster aan The Voice Kids 2019 en Jordi van Dijk uit Vught traden als 'Special Guests' op. Jordi volgt gitaarles bij Jongenelen en schrijft rapnummers. Samen met Mitchell Thijs (deelnemer The Voice Kids 2018) bracht hij een prachtig nummer ten gehore. Louise imponeerde met haar uitvoering ' Shallow' van Lady Gaga. Het daverend slotapplaus voor alle deelnemers getuigde van een geslaagde middag. Bezoekster Indy Gordijn uit Liempde vatte de middag samen met: ,, Ik vond het heel erg leuk en je kon goed zien dat alle artiesten heel erg enthousiast waren en vreselijk goed hun best deden."

De Walnoot

VRIJDAG 29 MAART

Koning Willem I College         08.00
Koffie inloop         10.00
KBO kaarten        13.00
Vrij biljarten         13.00
Opbouw foto-expositie        18.30
Wereldkoor         19.00

30-31 MAART

Foto-expositie        10.30

MAANDAG 1 APRIL

Koning Willem I College         08.00
Pilates         09.30
Koffie inloop         10.00
Biljarten De Walnoot         13.00
Kaarten IVV         13.00
Ademhalingscursus VCB         14.30
Fotocursus DS        19.00
T.samen        19.00
Ledendag Buurtbus        19.30
Rikken en jokeren         20.00

DINSDAG 2 APRIL

Koning Willem I College         08.00
Biljart Ursulanen         09.00
Koffie inloop         10.00
Biljart KBO         13.00
Bridgen Revanche         19.30

WOENSDAG 3 APRIL

Koning Willem I College         08.00
Gym         09.00
Biljarten Ursulanen         09.00
Koffie-inloop         10.00
Kwiekroute         10.00
VVE Van Hornstraete        10.00
Wandelclub        10.30
Yoga         10.30
Kienen IVV         13.30
Fotocursus DS        19.00
Lavendel        19.30
DONDERDAG 28 MAART

Koning Willem I College         08.00
Koffie inloop         10.00
Biljarten         13.00
Inloopbridge Revanche         13.00
Bridgen KBO         13.00
Kienen Aquavaria         20.00

FOTO BOVEN: Een van de groepen van The Star Company uit Boxtel danst de longen uit zijn lijf. Tijdens het benefietconcert van zondag in Podium Boxtel werd ook muziek gemaakt. In totaal haalden de kinderen 1.500 euro op voor de Voedselbank Boxtel. (Foto: Peter de Koning).


Romée mag ook optreden tijdens het benefietconcert van The Star Company.