Afbeelding
Foto: Peter de Koning

'EINDE VAN DE TRECHTER IS BIJNA BEREIKT'

Extra onderzoek naar variant rotonde Boseind

Rens van den Elsen

Wethouder Herman van Wanrooij laat door een nieuw onderzoeksbureau een aanvullende studie doen naar een andere variant voor rotonde Boseind.

Belangenbehartiger Rond Kerk en Orion (RKO) van Lennisheuvel zal samen met de ambtenaren de onderzoeksopdracht uitwerken. ,,Dat om ervoor te zorgen dat we allemaal op een lijn zitten en over een half jaar niet weer met hetzelfde probleem zitten", aldus Van Wanrooij.

Hiermee doelt de wethouder op de onvrede die het wijkorgaan vorig jaar uitte middels een brief. Daarin had het kritiek op de werkwijze en communicatie van de gemeente rondom rotonde Boseind. RKO vroeg een halfjaar eerder om extra onderzoek naar de mogelijkheid voor een fietstunnel onder het drukke verkeerspunt, maar de resultaten werden al wereldkundig gemaakt voordat het dorpsberaad ze had ingezien. Hoewel het college nog geen definitieve keuze had gemaakt, had

Liempde

Medisch Centrum

Medisch Centrum Liempde opent zaterdag 30 maart zijn deuren. De huisartsenpraktijk van Olof van Laere en Geert Elbers aan de Nieuwstraat 6 verbouwd tot pand met achttien verschillende disciplines. 's Morgens tussen 10.00 en 12.00 uur is er open huis: iedereen is welkom.

het vertrouwen van RKO een flinke knauw gekregen. Van Wanrooij ging vorige week in gesprek met het wijkorgaan.

Van Wanrooij wil voor het extra onderzoek adviesbureau Arcadis in de arm nemen. Die moet de conclusies gebruiken uit het rapport van Kragten en waar nodig aanvullen. Omdat de vorige twee studies een flinke hap uit het budget hebben genomen, wil de wethouder de kosten zo laag mogelijk houden, ,,Iedere euro die we extra in papier stoppen, gaat niet naar asfalt. Maar het is een wens van de inwoners en we hebben nu de mogelijkheid gekregen om er nog eens goed naar te kijken. Maar hierna is wat mij betreft het einde van de trechter wel bereikt."

KRITISCH

Bestuurslid Stefan van den Nieuwenhof van RKO is altijd kritisch geweest op de gang van zaken, maar ziet het na de ontmoeting met de wethouder weer zonnig in. ,,Het deed ons goed om te zien dat Van Wanrooij het boetekleed aantrok en de belofte deed om nog eens goed naar de mogelijkheden te kijken. In bepaalde mate zijn de aangekondigde plannen van Vion dus ook in ons voordeel, maar we blijven scherp", laat hij weten.

RKO ziet op de plek van de rotonde graag een fietstunnel verschijnen. Wethouder Van Wanrooij verwacht de opdracht voor Arcadis over twee weken duidelijk te hebben. Het onderzoek zou dan rond de zomer afgerond kunnen zijn.

FOTO ONDER: De rotonde op Boseind staat al langere tijd ter discussie. (Foto: Peter de Koning, 2018).