BHC-leerlingen doen in de Rabobank de Cash Quiz. (Foto: Bas van den Biggelaar).
BHC-leerlingen doen in de Rabobank de Cash Quiz. (Foto: Bas van den Biggelaar). Foto: Basman Creƫert - Bas van den Biggelaar

SPECIALE WEEK LEERT KINDEREN HELD MET GELD TE ZIJN

Bank maakt leerlingen financieel wijzer

Het is de Week van het Geld. Tientallen medewerkers van Rabobank Hart van De Meierij geven een gastles op basisscholen om kinderen financieel wijzer te maken. De leerlingen van het Baanderherencollege (BHC) startten hun schoolweek op het kantoor van de Rabobank aan de Stationsstraat in Boxtel.

Tijdens deze speciale week, die nog tot en met vrijdag duurt, staan bankmedewerkers voor de klas en vertellen op interactieve wijze hoe je met geld om gaat, zeker in een tijd waar contant steeds meer uit de mode raakt. Michelle Laros, werkzaam als adviseur Dagelijkse Bankzaken, vertelt: ,,Een van de doelen van Rabobank is een bijdrage leveren aan de zelfredzaamheid van mensen. Met Bank voor de Klas hebben wij de kans om leerlingen spelenderwijs en interactief te informeren over geldzaken en zo bij te dragen aan financieel bewustzijn op jonge leeftijd. Naar aanleiding van eerdere contacten met Ilse Bouwman, docente van het BHC, hebben we besloten om leerlingen van het praktijkonderwijs te ontvangen en te inspireren over omgaan met geld."

CASH QUIZ

Tijdens het bezoek van de leerlingen aan de Boxtelse banklocatie stond het spelen van de zogenaamde Cash Quiz centraal. Onder begeleiding van Laros en collega Marianne van Lamoen streden de scholieren in teams tegen elkaar om vragen over geld te beantwoorden. Op de vraag hoe je kunt sparen, kwamen de jongeren met creatieve antwoorden. Van lege flessen inzamelen tot een zus helpen met haar krantenwijk. Ook over de vraag wat het spreekwoord 'Geld maakt niet gelukkig' betekent, werd goed nagedacht. Zo werd verteld dat er meer leuke dingen zijn dan geld, zoals familie en vrienden. Mooie inzichten om naar huis te nemen. ,,We komen volgend jaar graag weer terug met nieuwe eerstejaars leerlingen", liet Bouwman na afloop weten.

Bank voor de klas is ontwikkeld door de Nederlandse Vereniging van Banken. Landelijk worden er ruim drieduizend gastlessen gegeven door medewerkers van diverse financiƫle instellingen. Meer informatie is te vinden op weekvanhetgeld.nl. Hier kunnen kinderen ook de GeldType test doen om te ontdekken of ze nu juist een Big Spender of een Spaartopper zijn.