Afbeelding
Foto: Hans Verberk

GEHAVEND VROUWENTEAM PAKT PUNT OP KARAKTER

Complete offday voor MEP-mannen

HOCKEY

De hockeyers van MEP hadden zondag een complete offday en verloren kansloos in Schijndel met 4-1 van De Hopbel. De Boxtelse ploeg staat op de voorlaatste plaats in het klassement en moet flink aan de bak om directe degradatie te ontlopen. Het vrouwenteam sleepte in Wageningen op basis van pure vechtlust een punt uit het vuur (1-1). Elk punt is keihard nodig, want de ploeg staat - net als de mannen - als elfde op de ranglijst, de rechtstreekse degradatieplaats.

Twee dagen voor het duel in Schijndel beleefden de mannen van MEP nog een goede generale. Vrijdag werd voor de Silver Cup met 7-1 gewonnen van Nuenen. Maar zondag was alles totaal anders. De Boxtelaren ontbeerden het karakter dat de vrouwen van de Boxtelse hockeyclub wel toonden. Er zat totaal geen bezieling en vechtlust in de ploeg. De spelers stonden vast op het veld en werden aan alle kanten voorbijgelopen. Geen enkele speler nam het voortouw. In twaalf minuten tijd stond het 3-0 en was de wedstrijd gelopen.

In de tweede helft kwamen de Schijndelaren al snel op 4-0 en leek het een enorme afstraffing te gaan worden. Maar toen kwamen de Boxtelaren een beetje in hun spel. Twee schoten op de paal en zeven corners waren hun wapenfeiten. Gijs de Wild redde vlak voor tijd de eer: 4-1.

Zondag 31 maart komt nummer twee, HOD uit Valkenswaard naar sportpark Molenwijk. MEP staat na de winterstop nog met lege handen en het spelpeil van vóór de winterstop is ver te zoeken. Alleen door inzet en karakter kan de mannenploeg een positief resultaat afdwingen. Afslag om 14.45 uur.

STAND EERSTE KLASSE

Berkel-Enschot        14-39        Hopbel        14-16

HOD        14-34        Geel Zwart        14-16

Oss        14-31        Concordia        14-14

Maastricht        14-23        Basko        14-14

Geldrop        14-17        MEP        14-13

Weert        14-17        Rosmalen        14-8

LOON NAAR WERKEN

Coach Stijn Koesen kwam zondag woorden te kort om de inzet van zijn vrouwenteam te prijzen. Ongelooflijk trots was hij op het karakter dat zijn speelsters toonden. Door maar liefst vier blessures moest Koesen zijn team aanvullen met A-jeugdspeelsters. Het deerde MEP niet. Tegen een zeer ervaren ploeg heb je als jong team maar een antwoord: inzet. Lenneke Schellekens kreeg met haar treffer loon naar werken.

In de tweede helft was Wageningen beter en scoorde ook de gelijkmaker. Het werd nog benauwd voor de Boxtelse ploeg, maar door hard werken kon het punt worden binnengehaald. Voor Koesen voelde het gelijkspel als een overwinning. Hij is ervan overtuigd dat de komende weken meer punten zijn team ten deel zullen vallen.

Zondag 31 maart komt de nummer twee, Schaerweijde uit Zeist, naar Boxtel. Dan is het weer alle hens aan dek voor de MEP-vrouwen. Afslag in sportpark Molenwijk om 12.45 uur.

STAND OVERGANGSKLASSE

Leonidas        14-36        Rood Wit        14-19

Schaerweijde        14-27        Schiedam        14-18

Ring Pass        14-27        Alecto        14-16

Voordaan        14-24        Eindhoven        14-12

Gooische        14-23        MEP        14-10

Wageningen        14-20        Naarden        14-4

FOTO BOVEN: Spelfragment uit de wedstrijd die MEP zondag speelde tegen De Hopbel in Schijndel. Sjoerd Verzijden passeert de keeper, maar zijn bal gaat net langst het doel van de thuisclub. (Foto: Hans Verberk).


DUCKS/OYSTERS VERLIEST IN NIJMEGEN

Driemaal scheepsrecht
geldt niet voor rugbyers

Het uit Boxtelse en Oisterwijkse spelers samengestelde rugbyteam Ducks/Oysters won deze competitie reeds tweemaal van de Nijmeegse studentenploeg Obelix. Maar driemaal is niet altíjd scheepsrecht, zo bleek zondag. De uitwedstrijd werd nu met 0-19 verloren.

Door deze nederlaag heeft Ducks het kampioenschap niet meer in eigen hand. Het team kon aanvallend geen vuist maken en liep daardoor achter de feiten aan. Obelix had voortdurend een voorsprong en wat Ducks ook probeerde, er kon geen bres worden geslagen in de solide Nijmeegse defensie.

Eerder in het seizoen won Ducks nog nipt op het kunstgras in de Karelstad. Deze keer konden de bezoekers echter weinig balbezit creëren tegen vooral de sterke scrum van Obelix. En zonder balbezit is het lastig om aanvallend iets te ondernemen.

NOG TWEE DUELS

Er resteren voor Ducks/Oysters nog twee wedstrijden: tegen koploper Wasps en The Dukes. Wil de ploeg haar doel bereiken en als tweede eindigen, dan moet van beide tegenstanders worden gewonnen. Komend weekeinde is de ploeg vrij. Zondag 7 april volgt het duel met Wasps; in het voorprogramma daarvan speelt de jeugd van Ducks/RCE tegen Bennet School uit Engeland.

Uitslagen zaterdag 23 maart

Cubs: Ducks/RCE - Eemland A'foort        22-38

Jun: Ducks/RCE - Gouda        17-29

Colts: West Coast - Ducks/RCE        83-14

Uitslag zondag 24 maart

Sen: Obelix - Ducks/Oysters        19-0

Programma zondag 30 maart

Cubs: Ducks/RCE - Pink Panthers        (Ehv) 11.00

Jun: Ducks/RCE - Tilburg        (Ehv) 12.00

Colts: Ducks/RCE - Tovaal/REL        (Ehv) 13.00



Liempde

VriendenLoterij DVG

DVG heeft ruim tweeduizend euro opgehaald met de clubactie van de VriendenLoterij. Dat laat de kansspelorganisatie weten. De Liemdpse voetbalclub maar ook andere verenigingen kunnen middels deze actie extra centen verdienen voor de eigen kas. Dit jaar keerde de VriendenLoterij 5,8 miljoen euro uit aan verenigingen door heel Nederland. Zij kunnen zich hiervoor aanmelden via de website www.vriendenloterij.nl/clubs.