VVV geeft een rondleiding door wijk Breukelen

VVV Boxtel verzorgt het hele jaar door cultuurhistorische rondleidingen, op elke laatste zondagochtend van de maand en in de zomer op elke woensdag- en donderdagavond.

Zondag 31 maart staat de rondleiding in het teken van Breukelen. De start is om 11.00 uur bij de voormalige Heilig Hartkerk, Baroniestraat 24. Breukelen was ooit een op zichzelf staand gehucht dat in 1901 een eigen parochie werd, waar tien jaar later het klooster van de zusters ursulinen verrees. De buurtschap groeide uit tot een geheel nieuwe wijk. De gids vertelt de deelnemers er alles over.

Wie mee wil dient uiterlijk om 11.00 uur bij het vertrekpunt aanwezig te zijn. Aanmelden kan via e-mail: info@vvvboxtel.nl of de telefoonnummers (0411) 68 54 43 en 06-22 56 20 01. Deelname kost twee euro per persoon. De rondleiding duurt ongeveer een tot anderhalf uur en is twee kilometer lang. Het hele excursieprogramma van VVV Boxtel is te vinden op www.beleefboxtel.nl. Daarin is de route Stationskwartier teruggekeerd.


Energiecoöperatie betaalt inleg van certificaten terug

Het bestuur van de Energiecoöperatie Boxtel (ECB) is nog op zoek naar houders van certificaten die zij heeft uitgegeven. Iedereen met een zogenoemd EX+CB-certificaat krijgt geld terug, maar nog niet iedereen heeft gereageerd.

In totaal gaat het om meer dan vijftigduizend euro die de ECB in kas had en waarvoor de afgelopen jaren geen duurzame bestemming in Boxtel gevonden is.

Wie nog een origineel certificaat van de ECB heeft, kan zich melden bij het bestuur via penningmeester@ecboxtel.nl. Insturen kan nog tot 1 april. Alle gelden die op dat moment niet opgevraagd zijn, komen ter vrije besteding van de ECB. De certificaten vervallen per die datum.