Afbeelding
Foto: FVDEphotography

BOXTELS MOTORTALENT BESTE ROOKIE OP CIRCUIT MILL

Goede start crosser Kay op ONK 125cc

De talentvolle Boxtelse motorcrosser Kay Karssemakers (14) is de strijd om het open Nederlands kampioenschap 125cc sterk gestart. Hij eindigde zondag in Mill als vierde in het dagklassement en werd uitgeroepen tot best geklasseerde rookie in zijn klasse.

De coureur van KTM Diga Junior Racing Team pakte 's ochtends tijdens de kwalificatie op het circuit in Mill de pole-position. In de eerste manche reageerde Kay goed op het vallen van het starthek, maar werd meteen geraakt door een rijder naast hem. Het zorgde ervoor dat de coureur in de achterhoede terechtkwam en een inhaalwedstrijd moest rijden. Na een sterke eindfase kwam hij alsnog als vierde over de finish. Later op de dag startte Kay beter aan de tweede manche en behield lang de vierde positie. Door een val in de laatste ronde werd hij uiteindelijk als vijfde afgevlagd.

FOTO RECHTS: Tijdens de eerste wedstrijd om het open Nederlands kampioenschap 125cc beleefde Kay Karssemakers uit Boxtel zondag een prima seizoenstart. Het bleek een mooie voorbereiding op het EMX125 dat komend weekeinde van start gaat tijdens de Grand Prix van Valkenswaard. (Foto: FVDE Photography).


BOXTELS BILJARTTEAM WINT OVERTUIGEND IN BERGEIJK

't Ivoor houdt geloof in handhaving eredivisie

Na de overtuigend gewonnen uitwedstrijd op Burgman Biljarts in Bergeijk (2-6) houdt het eredivisieteam van biljartvereniging 't Ivoor het geloof op handhaving in de hoogste klasse. De overige teams presteerden wisselvallig in hun competities.

In de eredivisiewedstrijd begon Marc Roofthooft sterk aan zijn partij, maar ondanks een moyenne van 1,057 kon hij niet voorkomen dat de winst naar zijn tegenstander Maarten Janssen ging. Op de andere tafel speelde Jack van Peer een moeizame partij die 53 beurten duurde, maar die hij desondanks wel won.

Hierna maakten Huub Wilkowski en David Martinez Bosch het karwei overtuigend af. Wilkowski overklaste Bert van Manen met 40-15 in dertig beurten en een moyenne van 1,333. Op de andere tafel maakte Martinez in slechts 21 beurten korte metten met Marc Janssen en een moyenne van maar liefst 1,904 en een goede serie van tien caramboles. Zondag 31 maart kan lijfsbehoud in de hoogste klasse een feit zijn als de uitwedstrijd tegen Dallinga.com gewonnen wordt.

SPANNEND TEGEN LIEMPDE

Waar het eredivisieteam van 't Ivoor de winst vrij gemakkelijk binnen wist te halen, was dat bij de overige teams niet het geval. Bij de avondcompetitie moest het eerste team aantreden tegen de mannen van Het Wapen van Liempde 1. Het werd een spannende aangelegenheid die gewonnen werd door de Boxtelaren. Peter van Giersbergen pakte de winst op Johan van der Ven, Chris Fasseur speelde gelijk tegen Leo van Erp en Fouad Hasbani verloor met slechts vier caramboles van Leo van Hastenberg.

Het tweede team, dat uitkwam tegen koploper Het Wapen van Liempde 3, leed een nederlaag: 24-28. Alleen Henk van Boxmeer wist zijn partij te winnen: van Patrick Sterrenburg. Team drie maakte het nog spannend, maar won wel van Triangel Bar 1 met 27-25. Wim Bekkers trok de meeste aandacht door zijn partij te winnen met een hoog gemiddelde van 2,83. Ook Henk Goettsch won. De spelers van team vier snakken naar het einde van de competitie. Het wil maar niet vlotten en ook nu weer leden zij een forse nederlaag bij Royal Events Palace.

DAGCOMPETITIE

Bij het driebanden op de kleine tafel werd ook verloren door 't Ivoor, terwijl op de grote tafel juist werd gewonnen. En in de dagcompetitie dacht het eerste team te licht over de leidende positie op de ranglijst. Het verloor met 25-34 en leverde zo vijftien punten in. Hasbani en Toon Bevers gaven niet thuis met twee slechte partijen. Met nog maar een wedstrijd te spelen en dertien punten voorsprong kan het nog alle kanten op.

Het tweede team verloor van VAR 3 met 32-39. Jan Meeuwis won als enige zijn partij. Team vier, dat speelde met Harrie van der Velden, Gerard Eijkemans, Math Hendriks en Ton Rooms en team vijf met Emanuel Coort, Wim Bekkers, Hein Vervoort en Gerard Eijkemans scoorden beide de volle veertig punten.

Minder goed ging het in de afdeling driebanden op de kleine tafel. Daar wist geen enkel team een ontmoeting te winnen. Niet door slecht spel, maar er werden steeds net te veel punten verspild.


'T WAPEN VAN LIEMPDE/REGIOBANK LIJDT NIPTE NEDERLAAG

Biljarters vinden Waterloo in Maasdorp

Biljartclub 't Wapen van Liempde/Regiobank kwam vorige week uit tegen Moira uit het Maasdorp Lith. De Liempdenaren vonden er - nipt - hun Waterloo.

Ton Rovers speelde overtuigend namens de Liempdse ploeg en overklaste zijn tegenstander. Na tien beurten had Rovers zijn 140 caramboles 38/2 op het bord staan, met een gemiddelde van veertien en een hoogste serie van veertig.

De sterk aflopende tafel irriteerde Harm van de Laar. Hij kwam daardoor niet in zijn spel, maar wist toch een gemiddelde van 10,44 te behalen. Henry van Dijk speelde constant en had na elf beurten zijn partij uit. Hij maakte 160 caramboles, met een hoogste serie van 42 en een moyenne van 14,54.
Martien van den Tillaart had een moeilijke tegenstander die de gehele tafel gebruikte voor zijn caramboles. Van den Tillaart kwam nog wel tot een serie van 53, maar even later was zijn tegenstander uit. De eindstand was 4-4. Moira had 1 procent meer caramboles weten te maken en sleepte daarmee de overwinning in de wacht.

't Wapen van Liempde/Regiobank libre 1 speelde een uitwedstrijd tegen 't Ivoor 1 uit Boxtel. 't Ivoor boekte een kleine overwinning. Invaller Johan van der Ven kon het niet bolwerken tegen Peter van Giersbergen en verloor in 23 beurten. Leo van Erp speelde remise tegen Chris Fasseur in 24 beurten. Leo van Hastenberg maakte in twintig beurten zijn partij tegen Fouad Hasbani nog net op tijd uit.

TWEEDE

Het tweede libreteam kon geen vuist maken, uit tegen de Kruiskamp 1 uit 's-Hertogenbosch. Alleen Johan van der Ven speelde goed en liet na achttien beurten 65 caramboles aantekenen, met een gemiddelde van 3,61. Van der Ven legde zijn hoogste serie van het seizoen op het groene laken (29).

Voor 't Wapen van Liempde/Regiobank 3 stond de belangrijke wedstrijd tegen 't Ivoor 2 uit Boxtel op het programma. Dit treffen ging om het kampioenschap van de poule. Voor aanvang had 't Ivoor zeven punten achterstand, dus alles was nog mogelijk. De Liempdse biljarters wonnen de thuiswedstrijd met 28-24 en hebben nu elf punten voorsprong met nog maar drie wedstrijden te spelen. Goede kans dus om bovenaan in de poule te eindigen.
Patrick Sterrenburg verloor met 10-8 van Henk van Boxmeer. Cor van Beers speelde duidelijk alleen voor de punten en won met duidelijke cijfers van Theo van Dongen: 10-5 in iets te veel beurten. De beide kopmannen speelden goed maar Edward Korsten trok, op de valreep, met 10-9 de winst naar zich toe in zijn biljartwedstrijd tegen Ad van Os. Hij kwam tot een gemiddelde van 3,80, met een hoogste serie van 26 caramboles.


HONK- EN SOFTBALLERS BEREIDEN ZICH VOOR OP NIEUW SEIZOEN

JRC Ducks oefent speltactieken

De honk- en softbalsters van JRC Ducks uit Boxtel gebruikten de oefenwedstrijd van zondag om opstellingen en speltactieken uit te proberen. Ze speelden uit tegen Starlights in Schijndel.

Nienke van Duijl startte als pitcher. Zij wist direct de eerste twee slagvrouwen met drie slag aan de kant te zetten. Ook pitcher Marthe Schriemer hield zich goed staande tegen de slagploeg van Starlights. Het veld van Ducks was sterk als vanouds. Ondanks het vele wisselen bleef het team solide verdedigen en wist daarmee Starlights kort te houden. Aanvallend was Ilon van Gurp goed. Zij sloeg een driehonkslag.
Al met al een mooie warming-up voor het nieuwe seizoen. De Boxtelse vrouwen wonnen de wedstrijd met 5-6. Zondag 31 maart spelen de softbalsters een toernooi bij Gryphons in Rosmalen. Een week later staat hun eerste competitiewedstrijd in de eerste klasse op de agenda.

MANNEN

De honkballers van Ducks waren als eerste aan slag en scoorden vijf punten in de eerste inning door honkslagen van Sjors Gevers, Jeroen van Nes en Jan van der Wielen. Van Nes begon op de heuvel en kreeg in de eerste drie innings geen enkel punt tegen. Kees van Aarle verving Van Nes later op de heuvel. Hij stond de tegenstander slechts twee punten uit drie innings toe. De slagploeg pakte na twee puntloze innings de draad weer op en liep uit naar 2-11. In de slotfase vergrootten de Boxtelaren hun voorsprong zelfs tot 2-17, mede door gebrek aan controle bij de Schijndelse werpers. Closer Yannick Brechenmacher stelde op de heuvel de zege veilig voor de Boxtelse mannen. Eindstand 6-17.

SENIOREN

Uitslagen zondag 24 maart

Sb: Ducks 1 - Starlights        5-6

Hb: Ducks 1 - Starlights        6-17

Programma zondag 31 maart

Sb: Ducks 1: toernooi Brabant Cup

Hb: Ducks 2 - Tilburg        11.00

JEUGD

Uitslagen zaterdag 23 maart

Hb pup: Ducks - Roef!        0-14

Sb jun: Twins - Ducks        6-7

Hb asp: Kickers - Ducks        12-11

hb jun: Gryphons - Ducks        7-5

Programma zaterdag 30 maart

Hb pup: toernooi bij Royals

Sb jun: toernooi bij Stags

Hb asp: Ducks - Gryphons        11.00

Hb jun: All-In - Ducks        11.00