Orkest Op Naor d'Honderd is druk aan het repeteren in dienstencentrum De Kloosterhof voor het aanstaande 'dubbeltjesoptreden'. (Foto: Gerard Schalkx).
Orkest Op Naor d'Honderd is druk aan het repeteren in dienstencentrum De Kloosterhof voor het aanstaande 'dubbeltjesoptreden'. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

OP NOAR D'HONDERD HOUDT MUZIKALE VOORLEESMIDDAG

Deuntjes voor dubbeltjes in Kloosterhof

PÅL JANSEN

Muzikale verhalen galmen zondag 31 maart door dienstencentrum De Kloosterhof. Dweilorkest Op Naor d'Honderd uit Liempde verzorgt dan een optreden voor 55-plussers waarin 'het dubbeltje' de rode draad vormt. ,,Entree kost een dubbeltje, maar het mag ook tien cent zijn", grinnikt medeorganisator Tonny van der Linden.

Het dweilen tijdens de carnavalsperiode zoals vroeger bestaat niet echt meer, beamen Van der Linden en Ans van de Ven. Mede doordat de leden van het orkest een jaartje ouder worden: Op Naor d'Honderd bestaat inmiddels dertig jaar en werkt ludiek toe naar het eeuwfeest dat in 2089 zal worden opgevoerd.

Tijdens de ledenvergadering wilden de muzikanten een keer 'iets anders doen'. ,,We zochten daarvoor een rode draad in het programma", vertelt Tonny. Ans vult aan: ,,We kwamen uit op het dubbeltje, daar vallen allerlei verhalen over te vertellen."

HET DORP

Naar aanleiding van het muntstukje zijn er dan ook diverse verhalen geschreven over zaken die er naar verwijzen. ,,Een verhaal over Op Liemt Gemunt bijvoorbeeld en daar spelen wij dan Het Dorp van Wim Sonneveld op", aldus Ans. Tonny: ,,Het programma bestaat uit nummers van oertijd tot aan bitcoin. We spelen diverse genres, zelfs Pink Floyd hebben we opgenomen in het repertoire."

Kees van de Loo en Renée van der Wouden zullen aantreden als verhalenvertellers, terwijl dirigent Arjan Pelle alles tot één geheel smeedt. Een uitdaging, want naast nummers die normaliter niet door Op Naor d'Honderd gespeeld worden, zal zondag ook een aantal 'niet-alledaagse muziekinstrumenten' klinken. Spannend, vinden Ans en Tonny, maar het tweetal is vooral benieuwd naar het optreden dat totaal 'anders dan anders' zal zijn.

Het optreden in dienstencentrum Kloosterhof begint 31 maart om 14.00 uur, zaaldeuren gaan om 13.30 uur open.