Eerste NK-ticket voor Boxtelse turnclub Tabitta

Diverse turners van gymvereniging Tabitta kwamen afgelopen weekend in actie. Dit keer om tickets te verdienen voor onder meer het Nederlands kampioenschap. Dat lukte Naita van der Velden, die hiermee in haar klasse bij de beste 24 gymnasten van het land hoort.

De halve finale voor de instappers N2 werd zaterdag gehouden in Helmond. Van der Velden had zich hiervoor samen met Kaatje van Zoggel geplaatst. Hun doel was om bij de eerste 24 te eindigen en zich zo voor de finale te plaatsen. Het was een spannende wedstrijd. Uiteindelijk stond Van der Velden na vier toestellen op een twaalfde plaats. Hiermee verdiende ze het eerste NK-ticket voor Tabitta in haar eerste wedstrijdseizoen. Van Zoggel behaalde een achttiende plaats en wist zich hiermee niet te plaatsen voor de finale.

REUS

Een dag later kwamen de turnsters voor de eerste divisie in actie in Helmond. Sam Sieben (junior), Nienke Langenhuizen en Eva Roos (senioren) stonden in de kwartfinale. Vanwege een blessure turnde Langenhuizen alleen een brugoefening. Hier liet ze een reus voorover zien, een nieuw element voor haar. Ze behaalde daarmee een tweede plaats op dit onderdeel. Sieben en Roos turnden op alle vier toestellen en wisten zich met respectievelijk een eerste en een vierde plek te plaatsen voor de halve finale. Ook Langenhuizen is geplaatst door haar resultaten uit de vorige wedstrijd.

FOTO BOVEN: De gymnasten die zondag uitkwamen in de eerste divisie. Boven Sam Sieben en onder Nienke Langenhuizen (links) en Eva Roos. (Foto: GV Tabitta).

RECREATIEF TAFELTENNIS

In de Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie is de strijd om het kampioenschap nog niet gestreden.

Koploper De Horntreffers moest maandag in de wedstrijd tegen Taverbo-Sabo 1 genoegen nemen met een 5-5 gelijkspel, terwijl concurrent Taverbo-Sabo 4 flink uithaalde door Grand Café Rembrandt met een grote nederlaag (8-2) naar huis te sturen. De 'broederstrijd' tussen Taverbo-Sabo 2 en 3 eindigde in een zege voor het derde team. Rotsvast heeft na de forse overwinning (8-2) op De Dommel de vierde plaats overgenomen van De Firma.