Afbeelding
Foto: Peter de Koning

BOXTELAREN PRIKKEN AFVAL TIJDENS LANDELIJKE OPSCHOONDAG

'Hoeveel wietzakjes heb jij gevonden?'

JULES HAMELEERS

Heel Nederland liep zaterdag rond met vuilniszakken en prikkers tijdens Landelijke Opschoondag. Maar voor de twaalf leden van Vereniging De Dommel Door Boxtel (VDDDB) is het geen eenmalige actie. Afgelopen weekend vulden ze op een derde van hun gebied al negen zakken, maar volgende maand gaan ze weer aan de slag.

,,Waarom we het doen, vraag je? We hebben gewoon een godsgruwelijke hekel aan zwerfvuil en de laksheid van mensen voor hun omgeving", aldus Ad van Gennip van VDDDB. Buurtbewoners uit Boxtel-Oost richten zich onder andere op het gebied langs de Dommel-Oost, met onder meer fiets- en wandelpad de Lange Loop.

Van Gennip legt uit dat de vereniging door het prikken haar betrokkenheid bij de omgeving wil laten zien. ,,Maar het moet ook een beetje leuk blijven. We doen altijd een spelletje wie de meeste wietzakjes vindt; zaterdag waren het er dertig", gniffelt hij. ,,En iemand had een fiets 'gescoord'. Ook hebben we een keer een portemonnee gevonden; die zijn we natuurlijk netjes zelf gaan afleveren bij deze persoon."

FOTO BOVEN: Francie Geurts en Evelien Veltrop zetten zich in voor een zwerfvuilvrij Nederland door de oevers van de Dommel te ontdoen van afval. (Foto: Peter de Koning).

Afbeelding
Afbeelding