Afbeelding
Foto: BHIC

BHIC EN KBO ORGANISEREN DAG IN BOXTEL

Nostalgie met foto's en verhalen in De Rots

Mooie herinneringen ophalen en lachen om foto's van vroeger is een favoriete bezigheid tijdens ieders familiefeest. Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) organiseert samen met KBO Boxtel hiervoor donderdag 11 april een gezellige en nostalgische middag.

De bijeenkomst vindt plaats van 14.00 tot 16.30 uur in gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat 7 in Boxtel. Om 13.30 uur is de zaal open en de toegang is gratis. Ook niet-leden van KBO zijn welkom.

De middag heeft een divers programma. Het welkomstwoord en de inleiding wordt verzorgd door René Bastiaanse, historicus en directeur van het BHIC. Marilou Nillesen, historisch reporter van het centrum, neemt de bezoekers op humoristische wijze mee terug naar de jaren vijftig, zestig, zeventig en tachtig. Ook is het mogelijk om oude foto's mee te brengen, die dan vertoond worden op groot scherm. Tenslotte houdt Bastiaanse een 'petje op, petje af'-quiz met herkenbare filmpjes, muziek en foto's.

FOTO BOVEN: Tijdens een nostalgische middag in gemeenschapshuis De Rots worden mooie verhalen en foto's zoals deze gedeeld. (Foto: Brabants Historisch Informatie Centrum).


Joris Linssen

Tv-presentator en zanger Joris Linssen staat vanavond, donderdag 28 maart samen met zijn band Caramba in Podium Boxtel. De voorstelling Raak! begint om 20.15 uur; kaartjes kosten 21 euro.

Expo Boxtel Ontspant

Fotoclub Boxtel Ontspant houdt in het weekend van 30 en 31 maart een expositie; op zaterdag van 12.30 tot 17.00 uur en zondag van 11.00 tot 16.00 uur. Meer dan honderd foto's worden getoond.

Boxtheater

Boxtheater voert vrijdag 29 en zaterdag 30 maart UitZicht op. Ook voor de voorstelling van 5 en 6 zijn nog kaarten à 12,50 euro verkrijgbaar via de website www.boxtheater.nl. De rauwe, confronterende en maatschappijkritische productie ging afgelopen weekeinde in première en heeft scènes op vier verschillende locaties. Met een groep mensen die onder aan de sociale ladder bungelt, laat het stuk zien dat de goede bureaucratische bedoelingen en initiatieven van zorginstellingen de plank behoorlijk mis kunnen slaan.