Afbeelding
Foto: Peter de Koning

INSCHRIJVING OBLIGATIELENING SUCCESVOL

ODC-leden gaan weer bouwen in 'Molenwijk'

MARC CLEUTJENS

Precies tien jaar nadat een brand een deel van clubhuis De Boemerang verwoestte, heeft ODC het startsein gegeven voor een nieuwe verbouwingsronde in sportpark Molenwijk. Naast de kantine is deze week een begin gemaakt met de sloop van enkele noodunits. Uiterlijk op 1 september opent de voetbalclub op deze plek twee nieuwe kleedlokalen, moderne toiletvoorzieningen en een overdekt terras.

Onder regie van bestuurslid Wim Kanters en oud-voorzitter Kees Bekers is maandagochtend gestart met de ontmanteling van de houten aanbouw. Die werd opgetrokken nadat inbrekers zich in februari 2009 toegang verschaften tot het pand en vervolgens brand stichtten. De brandweer kon de kantine op het nippertje redden, maar alle kleedlokalen en opberghokken werden door brand verwoest.

,,Tien jaar later is het geen overbodige luxe dat we aan de slag gaan", constateert bestuurslid Kanters tijdens een laatste rondgang door de noodvoorziening. ,,De houten aanbouw is versleten, in de kleedkamer van de scheidsrechter zak je door de vloer." Grinnikend: ,,Ik heb zo'n vermoeden dat er onder de vloer ook allerlei dieren leven…" Een deel van de materialen, zoals leidingen en houten planken, wordt aangeboden voor hergebruik, de


VRIJDAGAVOND 21 JUNI

Boxtel huldigt sportkampioenen in spiegeltent

De sportkampioenen in de gemeente Boxtel worden vrijdag 21 juni vanaf 19.00 uur gehuldigd. Het is een van de laatste activiteiten die worden gehouden in spiegeltent Bon Salon, die vanaf 30 mei drie weken lang in kasteelpark Stapelen staat.

Afgelopen week zijn de voorbereidingen gestart voor de Dag der Kampioenen 2019, laat woordvoerder Kees Bekers namens de organiserende stichting Boxtel Vooruit weten. ,,Eind april ontvangen alle sportverenigingen nadere informatie over deze huldiging, met daarbij aangegeven op welke wijze de kampioenen kunnen worden aangemeld. Wij vragen de clubs om nu alvast vrijdagavond 21 juni te reserveren in hun agenda", aldus Bekers.


rest is afval en verdwijnt in de container. De komende maanden is het, door het gemis van twee kleedkamers en een sanitaire voorzieningen, improviseren voor de teams die sportpark Molenwijk bezoeken. Ze kunnen terecht onder de hoofdtribune waar tijdens een eerdere verbouwingsfase vier moderne kleedlokalen zijn ingericht.

NIEUWBOUW

Naast kantine De Boemerang wordt na de sloop van de noodunits een begin gemaakt met de bouw van twee kleedlokalen, nieuwe toiletgroepen, douches en een opbergruimte. sKin Architects verzorgde de bouwtekeningen. De nieuwbouw wordt gemetseld op de fundering van de in 2009 afgebrande aanbouw. ,,Vanaf de vloer wordt alles nieuw", zegt Kanters.

De aanbouw kan straks vanuit de kantine bereikt worden. Naast een toiletgroep voor mannen en vrouwen, is er plaats voor twee kleedkamers inclusief douches. Een technische ruimte en een opberghok maken de aanbouw compleet. ,,Fraai wordt het overdekte terras dat we voor de nieuwbouw realiseren", verwacht het bestuurslid. ,,Dat terras sluit aan bij de voorziening die we voor De Boemerang hebben aangelegd. De kantine krijgt een schuifpui, zodat het terras straks makkelijk bereikbaar is."

'INVESTEERDERS'

ODC financiert de verbouwing, die is begroot op 90.000 euro, deels met eigen middelen. Daarnaast is kort na de jaarwisseling een obligatielening uitgeschreven, die een maand na openstelling al volgetekend was. Niet minder dan 42 'investeerders' toonden zich bereid om een bedrag van minimaal vijfhonderd euro in te leggen en de verbouwing daarmee mogelijk te maken. De lening heeft in totaal 60.000 euro opgeleverd.

Na de aanleg van het kunstgrasveld en lichtmasten, de verbouwing van de hoofdtribune, de bouw van een nieuwe bestuurskamer en vier kleedkamers én de aanleg van een kleine speeltuin, is de vervanging van de noodunits een nieuwe fase in de metamorfose van sportpark Molenwijk. ,,We zijn dan nog niet klaar hoor", benadrukt bestuurslid Kanters. ,,Het is ook onze wens om kantine De Boemerang nog een keertje op te knappen."

FOTO ONDER: Er wordt al flink gesloopt bij voetbalvereniging ODC om plaats te maken voor twee nieuwe kleedlokalen, moderne toiletten en een overdekt terras. Deze worden uiterlijk 1 november geopend. (Foto: Peter de Koning).