HANDBALSTERS WINNEN VAN NUMMER DRIE

HCB '92 met miniem verschil langs Groesbeek

De handbalsters van HCB '92 speelden zondag in eigen huis de wedstrijd tegen Groesbeeks Glorie. Het was een duel waaraan het Boxtelse team vol goede moed begon, maar waarin werd gestreden om ieder punt. Uiteindelijk trokken de gastvrouwen aan het langste eind in sporthal De Braken: 11-10.

Vanaf het begin was HCB '92 oplettend en via Liza van Rooij kwam de ploeg al snel op een 1-0 voorsprong. Zij speelde een terugkomende bal over de keepster heen. Alleen de verdediging van de Boxtelse vrouwen stond in deze beginfase nog niet goed genoeg. Hiervan maakten de gasten uit Groesbeek dan ook gretig gebruik; zij vonden tweemaal het net.

HCB '92 kreeg vervolgens verschillende vrije worpen die benut werden door zowel Anouk Schellekens als Van Rooij. Veerle van Abeelen liep goed vrij op de cirkel waardoor ze aangespeeld kon worden en een doelpunt wist te maken.

De wedstrijd ging hierna vrijwel gelijk op, want Groesbeek wist de stand weer terug te brengen naar 4-4. Van Abeelen kon nogmaals scoren vanaf haar cirkel door goed aanspelen van Van Rooij. Ook Manon Foolen wist via de negen meter een doelpunt te maken. Aan het einde van de eerste helft kregen de Boxtelse vrouwen wat pech doordat veel ballen op de lat of paal kwamen terwijl de gasten nog tweemaal de bal tegen de touwen werkten. De ruststand was daardoor 6-6.

WEGZAKKEN

De tweede helft begon zoals de eerste, met sterk aanvallend spel van HCB '92. Van Rooij wist met een variatie op een vrije worp te scoren. De verdediging van Groesbeek zakte even een weg, waardoor Foolen onverwacht de bal losliet en het net vond. Dankzij goed samenspel tussen Van Rooij en Van Abeelen kwam er nog een Boxtelse goal. De verdediging van HCB '92 stond goed waardoor Foolen de bal kon onderscheppen om Van Rooij aan te spelen. Zij liep de break-out en maakte deze goed af. De verdediging aan beide kanten was fel, waardoor diverse penalty's werden toegekend. Een van deze vrije worpen werd goed gehouden door de Boxtelse keeper Mary Swinkels. Groesbeek zette wel druk, waardoor de hoekspelers nog een paar keer konden scoren. Maar uiteindelijk was het Ellen Persoons die iedereen verraste en de eindstand op 11-10 zette. De punten bleven daardoor in Boxtel.

Basketballers JRC missen netje te vaak in De Braken

De twee vaandelteams van de Boxtelse basketbalclub JRC speelden zondag een belangrijke wedstrijd in sporthal De Braken. De mannen verloren met 60-79 van Barons uit Breda, een outsider voor de titel. De vrouwen wonnen de kraker met Bumpers uit Sittard met 69-66.

De mannenselectie was niet compleet en moest een beroep doen op reserves Victor van Lokven en Jasper Verhoeven. JRC startte goed aan de hand van Jaap van Loon, de mannen werkten hard en de tegenstander kon alleen maar van afstand scoren. In het tweede kwart liet JRC de teugels iets vieren en dit cadeautje pakte Barons direct uit. In luttele minuten stond JRC tien punten achter en moest het een inhaalrace starten. Dit lukte; bij rust bedroeg de achterstand nog maar vier punten.
In de tweede helft opende Kai Elissen met een driepunter de score. JRC pakte brutaal de leiding met 41-40, maar wist de voorsprong niet vast te houden. Breda zette een tandje bij en JRC sloot het kwart af met een achterstand van acht punten. De Boxtelaren misten veel vrije worpen, mede hierdoor liep Barons verder uit en vloeide de energie weg bij JRC. Topscorer was Van Loon.

ENERGIEK DAMESTEAM

Het vrouwenteam van JRC was wel voltallig en erop gebrand kampioenkandidaat Bumpers te trakteren op verliespunten. De Boxtelse basketbalsters bivakkeren dit seizoen in de middenmoot van de tweede divisie en spelen attractief basketbal met veel energie.
De bezoeksters begonnen sterk en wisten een voorsprong van negen punten te realiseren, maar toen JRC eenmaal begon met scoren, werd het een echte wedstrijd. De thuisploeg kwam steeds beter in het spel en pakte halverwege het tweede kwart de leiding. De ruststand was 41-37.
In het derde kwart werd er weinig gescoord. Bumpers wist zelfs even op voorsprong te komen, maar het was Marleen Stoetzer die een belangrijke driepunter door het netje mikte en JRC weer aan de leiding bracht.
Tegen het einde van het duel was het nog even spannend, maar de Boxtelse formatie gaf haar voorsprong niet meer prijs. Topscorer was Mariƫlle van Rosmalen met twaalf punten.

Zondag 7 april spelen de basketbalsters van JRC om 13.00 uur in De Braken tegen Kimbria. Het mannenteam komt daar om 15.00 uur uit tegen EBBC. Het zijn de laatste thuiswedstrijden van dit seizoen voor de Boxtelse club.

FOTO ONDER: Jaap van Loon dringt namens JRC Boxtel door de defensie Barons. Hij was zondag de topscorer van de Boxtelaren, maar kon niet verhelpen dat het duel verloren ging. (Foto: Hans Verberk).