De Essche verdediger Pim Laansma (midden) in duel met een speler van VV Riel. Rechts doelman Bart Spooren. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

VV RIEL 'PIKT' DE ZEGE IN DE SLOTFASE TEGEN ESSCHENAREN

Essche Boys lijdt ongelukkig verlies

Essche Boys trad zondag in eigen huis aan tegen VV Riel. Voor beide ploegen was het een wedstrijd waar iets van afhing. Riel wilde geen punten verspelen om zo de aansluiting met koploper Ollandia te houden. De Esschenaren kregen mooie kans om aan te sluiten bij de ploegen boven hen.

Al vanaf de aftrap was duidelijk dat het voetballen lastig werd op het slecht bespeelbare veld. Riel had echter ook moeite met de compacte verdediging van de Esschenaren. Maar de thuisploeg creëerde zelf weinig. Toch kregen de gastheren in de openingsfase een mogelijkheid: Koen Schalkx werd met een lange bal de diepte in gestuurd, maar benutte deze kans net niet.

STUITEREND IN HET DOEL

Essche Boys had in de eerste fase van de tweede helft vaak de bal, maar de juiste passes ontbraken om echt gevaarlijk te worden. Ook Riel miste aanvallende scherpte. Daarna werd het Essche team steeds gevaarlijker: Riel had weinig balbezit en bij Essche Boys ontstond het geloof dat ze de wedstrijd konden winnen. De uitploeg werd nog wel een keer gevaarlijk in de counter met een schot op het Essche doel, maar dat werd puik gekeerd door Bart Spooren.

Aan het einde van de tweede helft scoorde Riel tegen de verhoudingen in de winnende treffer. Tim van Velthoven speelde de bal niet goed terug op de keeper waardoor de spits van de tegenstander er met de bal van door kon gaan. De keeper schoot de bal tegen de spits aan en deze stuiterde in het doel. Essche Boys kan volgende week revanche nemen: dan is de uitwedstrijd tegen Riel.

ODC deelt de punten met Nieuwkuijk

ODC speelde zondag in Nieuwkuijk met 1-1 gelijk. De tricolores hadden het lastig tegen een ploeg die zich veel liet inzakken en knokte voor elke meter. Na een uur spelen kwamen de gastheren op voorsprong, maar binnen vijf minuten scoorde Frank Kuppens de gelijkmaker. Bijna was ODC er nog met de winst vandoor gegaan toen Joep van der Meijden in blessuretijd de lat raakte. Door het puntverlies is de Boxtelse ploeg nu gezakt naar de vierde plaats met 28 punten uit zestien wedstrijden.

Trainer Carlo Vorstenbosch moest het doen zonder zijn geblesseerde smaakmaker Sjoerd van Lokven, waardoor hij wat aanpassingen moest doen. ODC had het vanaf het begin lastig met de stugge thuisploeg. In de achtste minuut kreeg Nieuwkuijk vanuit de omschakeling een grote kans, maar de bal ging naast.

In aanvallend opzicht lieten de Boxtelaren voor de pauze weinig zien. ODC ging veel mee in het opportunistische spel van de gastheren met veel lange en hoge ballen. Als de ploeg dan eens aan voetballen toe kwam, was het tempo vaak te laag of de passing onzuiver.

Vlak na rust zette ODC eindelijk een mooie aanval op. Van der Meijden kwam in kansrijke positie, maar de Nieuwkuijkse doelman Dave Tausch verwerkte de inzet tot corner. De uitvallen van de thuisploeg leidden een paar keer tot onrust in de Boxtelse defensie. Na een uur spelen kwam ODC op achterstand. Een hard en zuiver geplaatst schot van Mitchel Fitters verdween voorbij de kansloze Jordy van der Zande in de kruising.

Voor de tricolores was de achterstand het sein om verder naar voren te gaan spelen. Van der Meijden en aanvoerder Roel van Lokven kregen allebei een goede schietkans, maar deze gingen beiden naast. In de 65e minuut kreeg ODC een corner. Van der Meijden bracht de bal voor, waarna er een scrimmage ontstond en evenals vorige week was het Frank Kuppens die attent was en de bal over de doellijn liet glijden.

OP DE LAT

ODC wilde erop en erover. In de 68e minuut gaf Van Wijk vanaf links een prima voorzet, maar kon Tijn Boons de bal net niet goed meekrijgen om af te ronden. Aan de andere kant was het opletten voor tegenaanvallen van Nieuwkuijk. Diep in de blessuretijd kreeg ODC de uitgelezen mogelijkheid om alsnog de drie punten mee naar huis te nemen. Van der Meijden was op links zijn tegenstander te vlug af. Oog in oog met de keeper knalde hij de bal keihard op de lat. Uit de rebound had de 1-2 alsnog kunnen vallen, maar invaller Lex van den Biggelaar schoot de bal hoog over het doel.

Omdat koploper FC Engelen verloor, is de achterstand verkleind naar slechts één punt. En die ploeg treft ODC zondag 31 maart in een uitduel. De strijd in de derde klasse C is uitermate spannend.

Nieuwkuijk 1 - ODC 1        1-1
OJC Rosmalen 3 - ODC 2        0-6
ODC 3 - Best Vooruit 7        5-1
Maliskamp 4 - ODC 4        4-2
ODC 5 - FC Tilburg 9        4-1
SV Reeshof 3 - ODC 6        3-1

FC Engelen 1 - ODC 1        14:00

Beerse Boys 2 - ODC 2        12:00