Afbeelding
Foto: Peter de Koning

AANMELDEN VOOR PROGRAMMA KAN AL

Spiegeltent keert terug in kasteelpark Stapelen

De kogel is door de kerk. Of door de tent in dit geval, want ook in 2019 staat spiegeltent Bon Salon in kasteelpark Stapelen: van donderdag 30 mei tot en met zondag 23 juni. De gemeente Boxtel financiert de nostalgische voorziening en Boxtel Vooruit verzorgt de invulling van het programma met het thema 'Geluk kent geen maat'.

JULES HAMELEERS

,,Iedereen heeft vaak de neiging om alleen maar op het slechte te focussen", aldus voorzitter Wim Ketelaars van Boxtel Vooruit. ,,Door dit thema te kiezen willen we mensen op het hart drukken wat vaker van de kleine dingen te genieten." Ook wethouder Peter van de Wiel is enthousiast dat de spiegeltent na 2015 en 2017 terugkeert bij Stapelen: ,,Het zorgt voor een van de mooiste evenementen die Boxtel rijk is. Drie weken lang brengt het bij alle bezoekers een grote glimlach op het gezicht."

VERBINDEN

Nu de ronde feesttent uit 1932 van Cees de Wildt en Wies Vissers definitief wordt geplaatst, moet er snel voor een programma gezorgd worden. Er hebben zich al enkele belangstellenden gemeld maar er is nog ruimte genoeg. Woningstichting Sint-Joseph bestaat honderd jaar en gaat ter gelegenheid daarvan tijdens vier dagdelen onder andere een quiz en een kinderactiviteit organiseren. Ook organiseert Lions Club Dommel en Aa op zaterdag 15 juni een theater met pannenkoeken en ijs na voor kinderen van de Voedselbank en de Vincentiusvereniging. Dit doen zij met geld dat basisschool De Oversteek uit Liempde heeft opgehaald met een sponsorloop. Daarnaast organiseert Paul Hermans een poppenkastvoorstelling over reus Jas de Keistamper voor de allerkleinsten.

Het concept van de spiegeltent blijft hetzelfde. Tijdens de drie weken van het evenement zullen naar verwachting meer dan honderd activiteiten plaatsvinden in drie dagdelen van half tien 's ochtends tot half elf 's avonds. Het is belangrijk dat alle doelgroepen aan bod komen en het moet openbaar zijn. ,,De enige groep die we moeilijk kunnen bereiken zijn de tieners", vertelt Ketelaars. ,,Maar we gaan er zeker naar kijken hoe we hen ook kunnen aanspreken."

Wie graag iets wil organiseren in spiegeltent Bon Salon kan zich aanmelden via e-mail: spiegeltent2019@gmail.com.

FOTO ONDER: Wim Ketelaars van Boxtel Vooruit (links) en oud-burgemeester Mark Buijs (rechts) bedanken de eigenaars van de spiegeltent Bon Salon Cees de Wildt en Wies Vissers (midden) na de editie van 2017. (Foto: Peter de Koning).


BOEK & BAL BRENGT AUTEURS AAN TAFEL

Boekenfeest aanleiding Boxtelse schrijversclub

Vanwege de Boekenweek is Podium Boxtel zaterdag 23 maart het decor van Boek & Bal, een cultureel festijn met schrijvers, literatuur, muziek en een boekenmarkt. De avond begint om 20.15 uur.

Leden van Babel, Bibliotheek Boxtel ontvangen vijf euro korting wanneer zij hun kaartje aan de balie in de bibliotheek kopen. Zij betalen 7,50 euro. Voor niet-leden kost een kaartje in de voorverkoop tien euro en aan de kassa 12,50 euro.

Een scala aan Boxtelse schrijvers, die zich sinds kort verenigd hebben in een auteursclub, presenteert zich aan de hand van een rondetafelgesprek onder leiding van Tet van der Donk. Door de zoektocht naar mede-auteurs uit de regio heeft Trudy van Rooij veel van hen ontmoet. ,,Je komt elkaar in dit vak nooit tegen", legt ze uit. En de club werpt zijn vruchten af: de schrijvers zijn al gevraagd om lezingen te geven.

ELKAAR HELPEN

Ook vertelt Van Rooij dat het maar niet wilde vlotten bij haar uitgever en het toen via contacten binnen de schrijversclub wel is gelukt. ,,Op deze manier kunnen we elkaar helpen. We zijn nu samen gekomen en wat we ermee doen na het Boekenbal zien we dan wel weer."


Senioren

Programmaoverzicht KBO.

DINSDAG 26 MAART

13.30 biljarten in De Walnoot.
13.30 hobbymiddag Kinderboerderij.
14.00 kienen in De Walnoot.

WOENSDAG 27 MAART

14.30 filmmiddag in het Wereldhuis, Achterberghstraat.

17.00 eten in het Wereldhuis. Aanmelden tot 22 maart bij Sina van Alpen, telefoonnummer (0411) 68 92 85 of via e-mail: henksturkenboom49@gmail.com.

DONDERDAG 28 MAART

13.30 bridgen in De Walnoot.
13.30 handwerken in Orion.

VRIJDAG 29 MAART

13.30 rikken en jokeren in De Walnoot.

Activiteitenprogramma Eetpunt Boxtel in Elisabethsdael. Dat is dagelijks open van 10.00 tot 18.00 uur; zondag tot 15.00 uur.

WOENSDAG 27 MAART

13.45 en 15.00 gymles met Adriƫnne; deelname kost twee euro.

19.30 repetitie Wereldkoor.

DONDERDAG 28 MAART

14.30 koersbal.

VRIJDAG 29 MAART

10.30 sjoelen.