Afbeelding
Foto: Peter de Koning

WETHOUDERS NODIGEN MENSEN UIT VOOR GESPREK OVER MARKT

'We nemen kritische geluiden serieus'

PÅL JANSEN & JAN HERMENS

Flink werk maken van de kritische geluiden over de vernieuwdeMarkt en de bereikbaarheid van het centrum. Dat beloofde wethouder Eric van den Broek dinsdag aan de gemeenteraad van Boxtel. Samen met zijn collega Herman van Wanrooij nodigt hij inwoners uit voor een persoonlijk gesprek. 'Haalbare aanpassingen zijn mogelijk'.

De Boxtelse raadsfracties bespraken dinsdag de zogeheten kadernota, met daarin de uitgangspunten voor de begroting van Boxtel die steevast in het najaar volgt. In de discussie worden dan allerlei plannen en beleidsthema's kort besproken door de verschillende fracties. Zo ook Meewerkend Boxtel. ,,We verwachten meer inzet", zei Jan de Koning van coalitiepartij INbox. Fractievoorzitter Dymph van de Vries (VVD): ,,Er is hierover geen tevredenheid in Boxtel. Het moet professioneler worden opgepakt, onder meer op het gebied van communicatie."

VERBETERPUNTEN

Van den Broek gaf aan dat hij dit Meewerkend Boxtel voortvarend wil oppakken als het gaat over de Markt en het centrum. Eind februari laaide de discussie over het centrum weer op. Onder meer ondernemer Natasja Willems uitte kritiek op de bereikbaarheid sinds de herinrichting van de Markt en de veranderde rijrichtingen. Wethouder Van den Broek: ,,Over de vernieuwde Markt zijn de opinies verdeeld. Wij benaderen inwoners en organisaties die hun mening al geuit hebben. Daarnaast nodigen we iedereen uit, die verbeterpunten of kansen ziet. De evaluatiepunten die inwoners aanleveren onderzoeken we op haalbaarheid. We geven binnen drie à vier weken een terugkoppeling op de gesprekken."

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via e-mail: bestuurssecretariaat@boxtel.nl). De gesprekken worden gehouden op donderdag 4 april van 09.00 tot 13.00 uur en op dinsdag 9 en woensdag 10 april van 14.00 tot 17.00 uur.

Raadslid Wim van der Zanden (Balans) vroeg dinsdag nog aan wethouder Van den Broek of die gesprekken nog invloed zullen hebben op toekomstige plannen, zoals Boxtel Binnen de Bruggen. Dat is niet het geval volgens de wethouder: ,,Het is bedoeld om te luisteren naar mensen of er iets veranderd kan worden. Als dat kan, prima, maar we zullen ook eerlijk zijn als iets niet kan."

FOTO BOVEN: Gisteren werd opnieuw gewerkt aan de waterpartij met verlichting die als een lange lijn over de Markt loopt. (Foto: Peter de Koning).

Afbeelding