Afbeelding
Foto: Peter de Koning

DERTIG JAAR SYBILLA BUISMAN OPTIEK

Goede kijk op oogzorg

JAN HERMENS

Sybilla Buisman Optiek bestaat zaterdag 23 maart exact dertig jaar. In die tijd heeft de onderneming een gedegen reputatie opgebouwd. Klanten roemen de deskundigheid van het team. Dat heeft met recht kijk op oogzorg. Om het zesde lustrum te vieren, houdt de optiek tot en met 20 april aantrekkelijke acties, mogen klanten aan een rad van fortuin draaien en krijgen ze een plantje. Bovendien is het interieur van de zaak in de carnavalsweek deels vernieuwd.

Sybilla Buisman vertelt: ,,Lars Raijmakers en ik zijn allebei optometrist. Lieke van Abeelen en Anouk Sanders zijn gediplomeerd opticien. Anouk volgt nu een opleiding tot contactlensspecialist. Kennis is onze kracht, klantvriendelijkheid en servicegerichtheid vormen twee andere pijlers onder de zaak. Mijn man Marcel draait fulltime mee, hij beschikt over veelzijdig technisch inzicht. Dat heeft op diverse fronten meerwaarde. Bovendien worden veel klanten graag door hem geholpen."

Oogzorg draait om meer dan het verkopen van brillen en contactlenzen. Buisman kiest altijd voor kwaliteit. ,,Wij verrichten nauwkeurige metingen, letten op oogafwijkingen en geven advies. We houden voortdurend de ontwikkelingen in ons vakgebied bij. Zo is myopiecontrole momenteel een factor van belang. Het aantal kinderen dat in meer of mindere mate bijziendheid ontwikkelt, neemt sterk toe. Een hoge min-sterkte heeft nadelige gevolgen voor het oog. De oogbol wordt langer en dat kan op latere leeftijd serieuze problemen veroorzaken. Een tijdige, goede behandeling is van belang."

NAUWKEURIG

Om de rekking van de lengte van de oogbol exact te kunnen bepalen, heeft Sybilla Buisman Optiek een 3-D Nidek AL-scan aangeschaft. Een geavanceerd en nauwkeurig apparaat. ,,Lars en ik kunnen aan de hand van de meetresultaten lenzen aanmeten die bijdragen aan het beperken van de toename van de min-sterkte van het oog. Voor kinderen geldt verder dat buitenspelen gunstig is voor de ogen. Elke dag zeker twee uur."

Buismans belangstelling voor de wereld van brillen, ogen en lenzen komt niet uit de lucht vallen. Haar ouders hadden al een optiek. ,,Het eerste brilletje voor Anja van Dijk, destijds twee jaar, is in 1964 voor haar gekocht bij mijn vader. Anja is nog altijd klant bij ons. Geweldig toch?"

FOTO BOVEN: Sybilla Buisman Optiek laat het zesde lustrum niet ongemerkt voorbij gaan. De optiek geniet een goede reputatie en beschikt over trouwe klanten. (Foto: Peter de Koning).