Storing in koeling Jumbo met man en macht opgelost

De koelingen van supermarkt Jumbo in winkelcentrum Oosterhof zagen er vorige week wel erg leeg uit. Dat kwam niet door een slechte levering, maar door kortsluiting in de nacht van woensdag op donderdag. Zowel in de winkel als het magazijn sloegen de stoppen eruit.

De storing gebeurde op het moment dat de laatste medewerker de deur op slot deed en werd dan ook pas de volgende dag opgemerkt. Daardoor kon alles uit de koelingen direct de prullenbak in. Zelfs voor de Voedselbank waren er geen bruikbare etenswaren meer. Een behoorlijke aderlating voor de supermarkt.

Filiaalmanager Oskar Martens van de Boxtelse Jumbo baalde er flink van. ,,Vorig jaar hadden we het imago dat we vaak lege schappen hadden. Toen ik in september werd aangesteld, heb ik er flink aan gewerkt om alles op niveau te krijgen en dan krijg je dit voor de kiezen. Dat was behoorlijk balen", geeft hij aan.

Gelukkig kon Martens rekenen op extra hulp van Jumbo-supermarkten in de regio, om alles op orde te krijgen. Zaterdag lagen de koelingen en vriezers alsnog vol en konden klanten weer al hun boodschappen in Oosterhof halen.


't Goei Leven neemt pasfoto's De Firma over

Nog een paar weken en dan sluit De Firma Fotografie aan de Stationsstraat in Boxtel haar deuren. Zaterdag 13 april is de zaak voor het laatst open.

Stef en Ellen Schellekens blijven ondernemers, maar zonder winkel. Voor pasfoto's kunnen de Boxtelaren na 13 april terecht bij 't Goei Leven, Stationsstraat 2. De fotozuil verhuist naar Zus en Zow, Stationsstraat 5. In het artikel over De Firma Fotografie dat vorige week in Brabants Centrum stond, was dit verkeerd vermeld.



Beter Hout Boxtel verplaatst fabriek naar Tsjechiƫ

De parketvloerenfabriek van Beter Hout aan de Schouwrooij in Boxtel verhuist naar Tsjechiƫ. Nu worden de houtvloeren nog gemaakt op bedrijventerrein Ladonk. De winkel blijft wel gewoon op zijn plek.

,,Consumenten kiezen tegenwoordig vaker voor goedkopere producten", meldt Deep van Brakel, eigenaar van Beter Hout. In Tsjechiƫ kan op grote schaal geproduceerd worden, waardoor hij ervoor heeft gekozen zijn fabriek te verhuizen. De Boxtelse winkel wordt dan bevoorraad vanuit de nieuwe buitenlandse werkplaats.

HUURDERS

Natuurlijk zal de vloerenzaak niet alle 10.000 vierkante meter van het pand aan de Schouwrooij innemen. Daarom staat een gedeelte van het gebouw nu te huur; er is plek voor zes bedrijven. ,,We hebben wel contact met huurders, maar het is nog niet zeker, dus ik kan er nog niks over zeggen", aldus Van Brakel.