Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

BOXTELS KAMPIOENSCHAP CRUYFF COURTS

Kappen en draaien zoals Messi

JAN HERMENS

Voetbal op de vierkante meter is het. Niks sleuren langs de lijn, maar ouderwets pingelen. Tijdens het Boxtels schoolkampioenschap Cruyff Courts 6 x 6, dat dinsdag plaatsvond op het terrein van Koraal De La Salle, kapten en draaiden de deelnemers als kleine Messi's. Althans, dat probeerden ze.

Het eerste meidenteam van de Sint-Petrusschool staat er goed voor. Gilles Castricum voetbalt in die ploeg: ,,Wij zijn wel door naar de finale, denk ik. We hebben twee potjes gewonnen, van Hub en van de Angelaschool. Niet de hele klas doet mee, maar wel bijna."

PAAL

Terwijl Gilles vertelt dat haar team het goed doet, speelt de tweede meisjesploeg tegen een afvaardiging van de Prinses Amaliaschool. ,,Nee, nee, hij zit niet", klinkt uit het publiek als de bal op de paal ketst. Even later is van twijfel geen sprake. Een speelster van de Prinses Amaliaschool schiet de bal trefzeker bij de keepster tussen de benen door.

Karin van Grinsven werkt bij Koraal De La Salle en maakt deel uit van de toernooiorganisatie. Ze vertelt: ,,Wat ik erg mooi vind, is dat voetbal verbindt. Op welke school een kind ook zit, dat maakt niets uit, hier sport iedereen met elkaar. Die verbinding, dat is het doel. En kinderen in beweging brengen, dat eveneens. Dit is een toernooi voor basisscholen, maar we zijn ook aan het denken over activiteiten met buurten. Allemaal om ontmoetingen tot stand te brengen."

Twee teams van de Angelaschool hebben zich geplaatst voor de regiofinale in Oosterhout.

FOTO BOVEN: De meisjes van de Sint-Petrusschool spelen in gele shirts. Ze zijn nu even niet aan de bal. (Foto: Albert Stolwijk).


MAXIMALE PUNTEN VOOR LIEMPDENAREN

't Wapen van Liempde wint ruim van Hazelaar

De biljarters van het vaandelteam van 't Wapen van Liempde/Regiobank speelden donderdag een thuiswedstrijd tegen De Hazelaar 3 uit Rosmalen en wonnen, voor het eerst dit seizoen, met het maximaal aantal punten: 9-0.

Ton Rovers won met duidelijke cijfers en was na elf beurten aan zijn 140 caramboles met een hoogste serie van 68 kader 38/2 (12,72 gemiddeld).

Harm van de Laar gaf zijn tegenstander geen schijn van kans. Na acht beurten waren zijn 160 punten gescoord (20,00 gemiddeld) met een mooie hoogste serie van 74 caramboles kader 38/2.

Henry van Dijk bleef goed caramboleren en ook hij was na acht beurten klaar. Hij scoorde 20,00 gemiddeld met een hoogste serie van 55 caramboles kader 57/2.

Kopman Martien van den Tillaart had zijn dag niet, maar bleef geloven in de overwinning. Zijn tegenstander was al dicht bij de eindzege toen Martien uit het niets een hoge serie van 105 tevoorschijn toverde. Zo won hij nipt zijn partij.

Het eerste libreteam trok aan het langste eind in de thuiswedstrijd tegen De Hazelaar 2: 25-19. Leo van Hastenberg won in 21 beurten met een hoogste serie van 52 (9,52 gemiddeld).

Van den Tillaart viel in als kopman en speelde op een dusdanig hoog niveau dat hij het spel bandstoten moest spelen om iedere tegenstander een gelijkwaardige kans te geven. Deze keer had zijn tegenstander geen enkele kans op de overwinning. De Liempdenaar had zijn 120 bandstootcaramboles in zeventien beurten uit; 7,05 gemiddeld met een mooie hoogste serie van 35.

't Wapen van Liempde/Regiobank 3 moest uit tegen Krijt op Tijd 2 in Veghel en had een lastige avond. Desondanks wonnen de Liempdenaren: 24-28.

Patrick Sterrenburg had geen probleem met zijn tegenstander en was na achttien beurten winnaar met een moyenne van 3.05. Ook Cor van Beers sloot zijn wedstrijd winnend af. Kopman Edward Korsten verloor, maar behaalde toch acht punten voor het team.


Wederom tweede plek voor Kreijveld

De Liempdse judoka Keira Kreijveld is een week na haar puike prestatie in Wouw wederom op de tweede plaats geëindigd. Tijdens de districtskampioenschappen in sporthal Achter de Tuintjes in Gilze kwam ze uit in de klasse onder 15 jaar en tot 48 kilo. Daar was ze tot de finale ongeslagen.

Keira werd ingedeeld in een poule van vijf deelnemers en moest daardoor vier wedstrijden judoën. Meteen in het eerste duel was de speler van Judoclub Liempde scherp in de aanval en wist de tegenstander met een linkse koshi-guruma naar de grond te krijgen. Ze scoorde daarmee waza-ari en kon meteen doorpakken met een houdgreep die goed was voor tien punten. Dat niveau hield ze in de volgende twee wedstrijden ook vast, waarbij ze steeds wist te winnen met een ippon (houdgreep).

VERRASSEN

De finalepartij was echter andere koek. Haar tegenstander was namelijk ook nog ongeslagen. Keira gaf aanvallend goed spel en probeerde haar opponent te verrassen, maar dit lukte niet. Toen ze het via de rechterkant probeerde moest ze uiteindelijk haar meerdere erkennen.

Ondanks de verliespartij, heeft Keira laten zien dat ze klaar is voor de Nederlandse kampioenschappen in Leek, Groningen op 6 april.

FOTO ONDER: Keira Kreijveld (links met zilveren medaille) liet goed, aanvallend judo zien tijdens het districtskampioenschap. (Foto: Judoclub Liempde).