Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

VOLLE ZAAL VOOR LIEMPDS POPKOOR

Leden Voices zitten dicht op de huid van het publiek

RENS VAN DEN ELSEN

Na anderhalf jaar oefenen, was het dit weekend dan eindelijk zover. De leden van Popkoor Voices uit Liempde gaven hun jubileumconcert in sociaal-cultureel centrum De Serenade, dat twee keer uit zijn voegen barstte.

Zowel het concert van zaterdagavond als de zondagmiddag waren volledig uitverkocht. Dat gaf het koor extra energie. De leden kijken dan ook vol trots terug op het afgelopen weekend, waarin in vier sets veel nieuwe liedjes voorbij kwamen. ,,Het was echt geweldig, we hebben met z'n allen ontzettend genoten. Het was hard werken om alle danspasjes en nummers uit ons hoofd te leren, maar we hebben er allemaal een goed gevoel aan overgehouden", vertelt Loes van Bussel, een van de organisatoren van het jubileumoptreden.

Zaterdag was de première en dat zorgde wel voor wat spanning bij de zangers. Van Bussel: ,,Je merkte dat we zondagmiddag dan ook wat 'losser' zongen. Voor het publiek maakte het echter niet zoveel uit, dat reageerde enthousiast."

GROOTS UITPAKKEN

Het jubileumconcert zou in eerste instantie in november plaatsvinden, maar de jubileumcommissie besloot om alles naar het nieuwe jaar te verplaatsen. ,,We wilden groots uitpakken en hadden dus meer tijd nodig om alles goed voor te bereiden. Ik ben blij dat we dat gedaan hebben, want nu was het top", legt Van Bussel uit.

Liedjes als When We Were Young van Adele en de opkomst met het nummer Rock Around The Clock vielen goed bij het aanwezige publiek. Ook de afsluiting, waarbij iedereen uit volle borst Iedereen Is Van De Wereld van The Scene meezong, zorgde volgens Van Bussel voor kippenvel.

TROTS

Na het optreden op zaterdag was er nog een gezellige afterparty, waar bezoekers nog even konden nagenieten. Ook op zondag werd er nog nagepraat en met de hele club de zaal opgeruimd. Van Bussel: ,,Ik ben echt trots op wat we als koor hebben neergezet dit weekend."

Het volgende concert van het popkoor is in juni. Dan is er een optreden op het terras van 't Wapen van Liempde.

FOTO ONDER: De leden van het popkoor zaten dicht op de huid van de bezoekers. Ze zongen het nummer Bohemian Rhapsody van de Britse band Queen voordat het pauze werd. (Foto: Gerard Schalkx).