Afbeelding
Foto: Rotary Boxtel-Oirschot-Haaren.

FAMILIEHUIS IN LIEMPDE KRIJGT CHEQUE

Bridgedrive Rotary brengt 4.100 euro op voor Laetitia

De bridgedrive die Rotaryclub Boxtel-Oirschot-Haaren zaterdag hield in het Baanderherencollege, was met zeventig paren niet helemaal volgeboekt, maar het enthousiasme onder de spelers was er niet minder om. De opbrengst van de drive was bedoeld voor een goed doel, namelijk Laetitia, het familiehuis voor daklozen van de stichting Paus Johannes XXIII in Liempde.

Rotary-voorzitter Perke Boeijen mocht namens alle deelnemers Guiseppe Pierpaolo Flesia, gastheer van het familiehuis, een cheque van 4.100 euro overhandigen. Het bedrag wordt besteed aan de inrichting van de accommodatie aan de Oude Rijksweg 10. In dit onderkomen vinden mannen en vrouwen tussen de 22 en zestig zonder eigen woonruimte, werk of familie en vaak met grote maatschappelijke problemen, een warm onderkomen en ondersteuning op weg naar een betere toekomst.
Aan de bridgedrive was tevens een loterij verbonden, met als hoofdprijs een oranje Rabobank-fiets. De uitslag van de bridgedrive is te vinden op de sportpagina.

FOTO: De overhandiging van de cheque was het hoogtepunt van de bridgedrive. (Foto: Rotaryclub Boxtel-Oirschot-Haaren).


Water halen in Nicaragua: een tijdrovende klus

In de Vastentijd, de periode tussen carnaval en Pasen, besteedt de werkgroep Missie, Ontwikkeling en Vrede (MOV) van de Heilig Hartparochie aandacht aan een vastenproject. Dit jaar is gekozen voor een project in Nicaragua.

Het project draagt het thema 'Schoon water verandert alles'. Een gebrek aan water veroorzaakt niet alleen gezondheidsproblemen, maar ook uitdagingen dicht bij huis.

De tijd die vrouwen en kinderen besteden aan het halen van water, niet besteden zij niet aan andere dingen zoals scholing, werk of zorg voor het gezin. De dagelijkse tocht is voor kinderen en vrouwen onveilig, aldus de werkgroep: ze lopen vaak alleen en zijn dan kwetsbaar met hun zware jerrycans vol water.

Boxtel

Bespaarmaaltijd

In De Schakel, de ontmoetingsruimte van de Protestantse Gemeente aan de Clarissenstraat 18 in Boxtel wordt vrijdag 5 april tussen 18.00 en 20.00 uur een eenvoudige maaltijd geserveerd onder het thema gastvrijheid. Er wordt door vrijwilligers gekookt met producten van het seizoen en uit de regio. Wie mee wil helpen of mee wil eten, kan zich aanmelden via e-mail: mariannevankrimpen@gmail.com. Om 18.00 uur is er eerst een inleiding door Elly en Henk Boots. Een vrijwillige bijdrage is welkom, alle opbrengsten gaan naar de Voedselbank.

Rupsje Nooitgenoeg

Het bekende kinderboek Rupsje Nooitgenoeg bestaat vijftig jaar. Daarom houdt bibliotheek Babel aan de Burgakker morgen, vrijdag 22 maart om 10.15 uur een voorleesfeestje. Kinderen vanaf twee jaar en hun ouders of verzorgers zijn welkom om te komen luisteren naar het verhaal over de rups die maar wil blijven eten.

Driftbuien kinderen

Joyce Vlamings geeft zaterdag 23 maart een interactieve workshop in Babel, Bibliotheek Boxtel aan de Burgakker. Ze leert ouders omgaan met de driftbuien van hun kind. Vlamings legt uit wat driftbuien zijn en wat de oorzaak ervan kan zijn. De workshop duurt van 10.00 tot 12.00 uur. Deelname kost 2,50 euro voor leden van de bibliotheek en vijf euro voor niet-leden.

Voorleesspecial Kikker

Vrijwilligers van bibliotheek Babel aan de Burgakker in Boxtel lezen in de oneven weken voor aan kinderen vanaf drie jaar. Woensdag 27 maart van 15.00 tot 16.00 uur wordt de dertigste verjaardag van Kikker gevierd. Er wordt voorgelezen en samen liedjes gezongen. De entree is gratis.


Afbeelding