BOXTEL VOORUIT MOBILISEERT JEUGD

Voorjaarsoptocht met mooie palmpaasstokken

De palmpaasoptocht in Boxtel is een traditie die decennia teruggaat. Dit jaar vindt alweer de 59e editie plaats, als altijd op Palmzondag: 14 april. De organisatie is in handen van evenementenstichting Boxtel Vooruit.

De optocht start, weer of geen weer, exact om 12.00 uur bij de residentie De Dommel aan het Molenpad. Voorafgaand aan de wandeling krijgen alle kinderen die een palmpaasstok hebben meegebracht een lotje aan hun stok. De stoet loopt onder muzikale begeleiding naar het gemeentehuis aan de Markt, waar interim-burgemeester Fons Naterop de traditionele lentegroet ontvangt. De deelnemers zingen bovendien het lied Palm palm Pasen, de tekst hiervan is te vinden op de website www.boxtel-vooruit.nl.

EITJE

Aan het eind van de optocht trakteert de burgemeester de kinderen op een chocolade-ei. Bovendien verricht hij de trekking van de loterij en reikt hij de prijzen uit. In de stoet huppelen paashazen mee, zij wijzen de mooiste palmpaasstok aan.

Tijdens het evenement is er altijd aandacht voor het werk van een specifieke vrijwilligersorganisatie. Dit jaar is dat Scouting Boxtel. Deze vrijwilligers worden zondag 14 april in het zonnetje gezet.

Alle peuterspeelzalen en scholen ontvangen informatie over de palmpaasoptocht en over het maken van de bijbehorende stok.

KNUTSELEN

Zaterdag 6 april zijn snoeistokken af te halen bij een speciale stand van Boxtel Vooruit. Die is van 12.30 tot 13.30 uur te vinden bij museum MuBo aan de Baroniestraat 18. Van Roosmalen Boomverzorging zorgt voor de stokken. Vanaf 12.30 uur kunnen kinderen die dag de palmpaasstokken versieren in MuBo, onder begeleiding van vrijwilligers.
De stokken worden versierd met gekleurd papier, noten, rozijntjes, dadels, vijgen, pinda's, chips, snoep en sinaasappels. In het midden hoort een haantje-pik, dat net als de koningsringen bij diverse Boxtelse bakkers besteld kan worden.