Afbeelding
Foto:

JAS Liempde houdt heitje voor karweitje

De kinderen van Jong Actief Sportief Liempde (JAS) trekken in de week van 1 april door de straten van Liempde. Doel is om zoveel mogelijk geld te verdienen voor hun vereniging door een heitje voor karweitje aan de inwoners aan te bieden.

De clubleden trekken tussen 18.30 en 20.00 uur langs de deuren met de vraag aan de mensen om hun lege flessen of Op-Liemt-Gemunt-muntjes te mogen inleveren. Ook bieden ze hulp aan door klusjes op te knappen zoals afwassen, hond uitlaten en de stoep vegen. Coöp Tax draagt ook bij: de opbrengst van het statiegeld wordt in contanten uitgekeerd aan JAS Liempde.

Met de opbrengsten worden knutselmaterialen en sportartikelen gekocht waarmee de ruim honderd kinderen zich wekelijks kunnen vermaken in Jeugdhuis Pius X.


Journalist vertelt over het 'extra extra large' gezin

'Gezin XXL', dat is de titel van het boek van auteur en journalist Ad Rooms. Na een goed bezochte lezing over extra grote gezinnen in café Rembrandt begin dit jaar, houdt de schrijver maandag 25 maart een bijeenkomst in bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd in Liempde.

De activiteit is een initiatief van erfgoedvereniging Kèk Liemt. Rooms verhaalt tijdens de lezing over grote gezinnen van vroeger, maar ook schetst hij een beeld over die van nu. Hij schreef daarover het boek Gezin XXL in samenwerking met het Noord-Brabants Museum, ter gelegenheid van een gelijknamige tentoonstelling in 2014.

De lezing begint 25 maart om 19.30 uur in D'n Liempdsen Herd. Inloop is vanaf 19.00 uur, toegang is gratis.

FOTO ONDER: Journalist Ad Rooms, tevens schrijver van het boek Gezin XXL, verhaalt 25 maart in bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd over grote gezinnen. Vroeger kwamen grote gezinnen met zo'n zestien leden dikwijls voor, maar ook in deze tijd bestaat 'het grote gezin' nog. (Foto: D'n Liempdsen Herd).

Afbeelding