Afbeelding
Foto: Judoclub Liempde

TABITTA DOET GOEDE ZAKEN IN KWARTFINALE NK TURNEN

Zes medailles voor Boxtelse gymnasten

Diverse leden van gymvereniging Tabitta kwamen onlangs in actie op de eerste en tweede kwartfinale van het Nederlands kampioenschap turnen in Hardenberg en Harlingen. Daar werden goede zaken gedaan voor een vervolg in de halve eindstrijd én werden zes medailles behaald.

Naita van der Velden, Fay Janssens, Saar van der Velden, Kaatje van Zoggel, Fenne van de Laak en de pupillen Maissam Bezbiz en Sophie Nagtegaal kwamen als eersten in actie in Hardenberg. Hierbij behaalde Naita een gouden medaille na haar oefeningen op alle toestellen. Ze plaatste zich hierdoor als eerste van Tabitta voor de halve finale. Kaatje werd tweede op het onderdeel sprong en elfde in het eindklassement, waardoor ook zij naar de volgende ronde door mocht.

AF EN TOE EEN FOUTJE

Tijdens de tweede kwartfinale van afgelopen weekeinde reisden diverse turnsters van Tabitta af naar Harlingen. De eerste-divisiegymnasten Yuna van de Wiel, Donna van Wijgerden en Lieve van der Zijde kwamen op zaterdag in actie. Zij turnden prima oefeningen met af en toe een foutje. Dat resulteerde in een derde plaats voor Lieve, een vijfde plek voor Donna en Yuna plaatste zich met haar negende plek ook voor de halve finale.

Op zondag was de beurt aan de jeugd met Fenna Bergman, Mollie McCluney, Fenne Scheffer en Myrthe Widlak voor Tabitta. Zij begonnen erg sterk en Fenna (goud) en Myrthe (brons) wisten het podium te halen. Mollie en Fenne vielen allebei op het laatste toestel, maar eerstgenoemde wist met een zesde plek alsnog door te stoten naar de volgende ronde.

Goud was er later die zondag ook nog voor Esmee Komen in de tweede divisie jeugd. Bij de junioren behaalde Romy Schepens een zilveren plak en plaatsten ook Guylene Brunneman en Celeste Canaan zich voor de halve finale.

Daarmee sloot Tabitta twee succesvolle turnweekenden af en zijn de gymnasten klaar voor de volgde ronde.

FOTO BOVEN: In totaal zes medailles voor de turnsters van Tabitta, waaronder drie gouden, een zilveren en twee bronzen plakken. (Foto: Tabitta).


BOXTELSE WINST- EN VERLIESPARTIJEN LIGGEN DICHT BIJ ELKAAR

Biljartteams 't Ivoor weer in actie

Hoewel het eredivisieteam van biljartvereniging 't Ivoor een week vrij was, speelden de overige teams wel weer hun partijen. De wedstrijdweek kenmerkte zich door het puntenaantal, veel partijen werden nipt verloren of op een haar na gewonnen.

Dat begon al in de avondcompetitie libre. Daar was het eerste team net niet opgewassen tegen het team van Krijt Op Tijd (23-29). Alleen Peter van Giersbergen kon zich staande houden met winst in zijn partij. Het tweede team won wel, van De Uitdaging. Theo van Dongen triomfeerde, terwijl Henk van Boxmeer en Ad van Os slechts enkele caramboles tekort kwamen en zodoende ieder negen punten scoorden. Toch kwam de tegenstander dichtbij (28-25). Team 3 verloor zijn ontmoeting met Ons Trefpunt met twee punten verschil. Louis Josiassen redde de eer met een goede partij. Het enige duel waar de score ver uitliep was dat van team 4. Het verloor ruim met 30-21 van D'n Hoek.

Ook bij de avondcompetitie in het driebanden waren de verschillen klein. Op de kleine tafel verloor 't Ivoor met slechts een punt verschil van BV Overberg. Cor van Beers won als enige voor zijn team. Het team op de grote tafel boekte een mooie overwinning bij BC Uden. Emanuel Coort en Bernhard Legierse wonnen beide. Maar ook hier was de marge mager (26-28).

VOOR HET OPRAPEN

Bij de dagcompetitie libre lagen de partij-uitslagen wat verder uit elkaar. Hier is het ondertussen duidelijk dat de poulewinst voor het eerste team voor het oprapen ligt. Het won wederom met de maximale veertig punten en neemt zo steeds verder afstand van de concurrenten. Team 2 bleef in het spoor door te winnen van Schuttershof 60+ met 27-34 en neemt nu de derde plaats in. Team 3 verloor met met twee punten verschil van De Haarstek. Frans Maas was de enige die zijn partij winnend afsloot. Team 4 schoot flink uit zijn slof door ook veertig punten te scoren tegen NAL 2. Harrie van der Velden, Gerard Eijkemans, Math Hendriks en Ton Rooms speelden allen een goede partij. Team 5 scoorde er ook lustig op los met 39 punten. André Vissers was de uitblinker, hij kwam in slechts achttien beurten tot een moyenne van 2,83.

Bij de dagcompetitie driebanden op de kleine tafel won 't Ivoor 6 van D'n Brouwer 2. Henk Goettsch wist daarin zijn duel verrassend te winnen met een gemiddelde van 0,700. Team 7 verloor op de valreep van De Hopbel 2. Alleen Fouad Hasbani zegevierde, terwijl Jacques van Loon gelijk speelde. De zeven punten van Theo van Dongen gaven uiteindelijk de doorslag (27-28). Team 9 kon geen vuist maken tegen NAL 6. Richard van Pierlo won als enige ondanks de vele beurten in zijn partij.


TAVERBO 1 VERLIEST MOEIZAME WEDSTRIJD IN AMSTERDAM

Boxtelse tafeltennissers staan nu derde

Voor de tweede keer dit seizoen moest Taverbo-Sabo 1 naar Amsterdam voor een uitwedstrijd. Ditmaal was de tegenstander Tempo-Team 4. De Amsterdammers hadden Nick Klaver, Joeri de Wagenaar en Lualdi Westmaas opgesteld om aan te treden tegen het vaste team uit Boxtel, bestaand uit Michel Sperling, Marlotte Staps en Bram Bakker.

Sperling opende de score voor Taverbo met een snelle overwinning op Klaver. Staps en Bakker bleven achter in hun partij tegen De Wagenaar en Westmaas. Na een spannende dubbel van Sperling en Staps tegen Klaver en De Wagenaar kwam Taverbo weer op gelijke hoogte. Sperling wist ondanks twee sets voor-


sprong tegen De Wagenaar Taverbo geen punt te bezorgen. Bakker verloor van Klaver, waardoor Tempo-Team uitliep naar een 4-2 tussenstand.
Staps deed iets terug voor Taverbo door in vier sets van Westmaas te winnen en ook Sperling versloeg deze opponent. Ondertussen moest Bakker ook in zijn derde pot tegen De Wagenaar het hoofd buigen. De Amsterdammer bleef ongeslagen. Het slotakkoord was voor Tempo-Team. Klaver verbaasde vriend en vijand door boven zichzelf uit te stijgen en zijn partij tegen Staps winnend af te sluiten.
Een moeizame wedstrijd eindigde zo voor Taverbo in een 6-4 verlies. De schade is nog enigszins beperkt gebleven. Een klinkende zege van HTC op Twenty-one Up zorgde ervoor dat Taverbo nu op de derde plek terecht gekomen is.

JEUGD

Het eerste jeugdteam van Taverbo-Sabo had het zaterdag zwaar tegen middenmoter Tios '51 in Tilburg. Lars Strik had in de eerste partij tegen Anya Cao vier games nodig om tot winst te komen. De ervaren Sam Keijsers, uitkomend op landelijk C-niveau, was een maatje te groot voor Boxtelaar Luuk Essens. Rick van der Schoot bezorgde Taverbo het tweede punt door in de vijfde game te winnen van Emma Jacobs, die eveneens op landelijk C-niveau speelt. De punten van de dubbel bleven in Tilburg waardoor de stand weer gelijk werd getrokken. Ondanks de winst van Van der Schoot op Cao en Strik op Jacobs in het vervolg van de wedstrijd, kwamen de Boxtelaren niet verder dan een 6-4 nederlaag. Het eerste jeugdteam staat met 33 punten uit vijf wedstrijden nog steeds op de eerste plaats in het klassement, op de voet gevolgd door 't Belke uit Tegelen dat door de 7-3 winst op MTTV '72 de voorsprong heeft verkleind tot slechts twee punten. Zaterdag 23 maart speelt het eerste jeugdteam thuis in de clubaccommodatie aan de Voetboog 18 tegen hekkensluiter Red Stars uit Venray. De wedstrijd in Boxtel begint om 15.00 uur.

Uitslagen week 11

SENIOREN

Tempo-Team 4 - Taverbo-Sabo 1        6-4

TTC 1 - Taverbo-Sabo 2        2-8

TTC Middelburg 3 - Taverbo-Sabo 3        3-7

TTCV Van Herwaarden 3 - Taverbo-Sabo 4        7-3

Veldhoven 8 - Taverbo-Sabo 5        10-0

OTTC 3 - Taverbo-Sabo 6        5-5

OTTC 4 - Taverbo-Sabo 7        1-9

Unicum 11 - Taverbo-Sabo 8        3-7

OTTC 6 - Taverbo-Sabo 9        5-5

Programma vrijdag 22 maart

Unicum 8 - Taverbo-Sabo 5        20.00

Kruiskamp 81 3 - Taverbo-Sabo 6        20.00

JCV 7 - Taverbo-Sabo 7        20.00

Veldhoven 18 - Taverbo-Sabo 8        20.00

Always Fair 3 - Taverbo-Sabo 9        20.00

Programma zaterdag 23 maart

Taverbo-Sabo 1 - Belcrum 1        15.00

Taverbo-Sabo 2 - Red Stars 4        15.00

Taverbo-Sabo 3 - Irene 1        15.00

Taverbo-Sabo 4 - Schijndel 1        15.00

JEUGD

Uitslagen week 11

Tios '51 2 - Taverbo-Sabo 1        6-4

Hooghei 1 - Taverbo-Sabo 2        9-1

Luto 1 - Taverbo-Sabo 3        6-4

Programma zaterdag 23 maart

Taverbo-Sabo 1 - Red Stars 2        15.00

Taverbo-Sabo 2 - Unicum 1        15.00

Taverbo-Sabo 3 - Never Despair 5        10.00


Zaalvoetbal

Uitslagen zaterdag 16 maart

v.d. Sande/Pacqt – Hart v. Boxtel         6-3
Langenberg/Dammers – Big Street 68        4-10
Team v.d. Wielen – Heva/v. Weert        1-3
Brabant Sports 2000 – El Techno         7-5

Uitslagen maandag 18 maart

Celdex – Vermeer Verz.        2-8
Verbeij/Hanekroot – v. Stekelenburg         2-11
v.d. Heijden - Wijnpakkettenonline         3-4

Programma zaterdag 23 maart

Brabant Sports 2000 – Kwalitaria Strik         17.00
Café Vollop – v.d. Sande/Pacqt         17.45
Second Cars – Hart v. Boxtel         18.30
Juf Juf United – 't Geveltje         19.15

Programma maandag 25 maart

Dobotex – Celdex        19.00
Vermeer Verz. – Verbeij/Hanekroot         19.45
v.d. Heijden milieu – ZVS Filias 2         20.30
v. Stekelenburg – Green Team         21.15

Afbeelding